Juneći gulaš za današnji ručak

35231

Ilustracija

Sastojci
800 g junećeg mesa (but ili plećka)
3 glavice luka
2 mrkve
1 glavica saransaka
1 kašika suhog biljnog začina
1 kašičica mljevene slatke paprike
malo soli
malo bibera
malo majdonosa
1 puna kašika brašna

Priprema
Ugrijati dobro ulje i propržiti luk da blago porumeni. Dodati meso i dobro ga ispržiti, da ne bude crveno ni sa jedne strane, dodati vodu da pokrije sve sastojke, zatim dodati mrkvu i malo posoliti, staviti suhi začin i biber. Smanjiti vatru i ostaviti da se lagano krčka dok meso ne bude skoro mekano. Povremeno promiješati. Po potrebi dodati još malo vode. U zdjelicu staviti slatku papriku i brašno. Sve sastojke razmutiti sa malo hladne vode, da ne bude grudvica. Dodati u šerpu sa mesom i promiješati. Zatim dodati rendani saransak i sjeckani majdonos. Ostaviti da se sve lagano krčka još 10-tak minuta, povremeno promiješati. Ako je pregusto, dodati malo tople vode. Služiti uz špagete ili pire krompir.

Prijatno!

(Recepti.com)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • “Ultrasi” napali “Red Army” po povratku s Malte

  • Danas se obilježava Međunarodni dan bijelog štapa

  • Otvoren Međunarodni sajam obrtništva i turizma u Mostaru

  • Univerzitet „Džemal Bijedić“ i Agencija za prevenciju korupcije potpisali Memorandum o razumijevanju

  • Fondacija „Elmira Sefo“ raspisala konkurs za dodjelu stipendija učenicima u Stocu

SB Banner 1

■ Povezano

  • Sevdidžan, i to iz Mostara

  • Malidžano, znate li šta je malidžano?

  • Evo kako da napravite najzdraviji sok ove jeseni

  • Domaća tarhana, od sušenja do kuhanja