Juneći gulaš za današnji ručak

124033

Foto: Ilustracija

Sastojci

800 g junećeg mesa (but ili plećka)

3 glavice luka

2 mrkve

1 glavica saransaka

1 kašika suhog biljnog začina

1 kašičica mljevene slatke paprike

malo soli

malo bibera

malo majdonosa

1 puna kašika brašna

Priprema

Ugrijati dobro ulje i propržiti luk da blago porumeni. Dodati meso i dobro ga ispržiti, da ne bude crveno ni sa jedne strane, dodati vodu da pokrije sve sastojke, zatim dodati mrkvu i malo posoliti, staviti suhi začin i biber. Smanjiti temperaturu i ostaviti da se lagano krčka dok meso ne bude skoro mekano. Povremeno promiješati.

Po potrebi dodati još malo vode. U zdjelicu staviti slatku papriku i brašno. Sve sastojke razmutiti sa malo hladne vode, da ne bude grudvica. Dodati u šerpu sa mesom i promiješati. Zatim dodati rendani saransak i sjeckani majdonos. Ostaviti da se sve lagano krčka još 10-tak minuta, povremeno promiješati. Ako je pregusto, dodati malo tople vode. Služiti uz špagete ili pire krompir.

Prijatno!

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Izetbegović: Rezultat tri godine mandata ove vlasti su opšti zastoj i blokade

  • CIK pronašao 1.660 osoba koje su na izborima u RS-u glasale bez važećih dokumenata

  • Treća konferencija kantonalnih skupština u FBiH: Jačanje saradnje i priprema za evropske integracije

  • Pripadnici MUP-a HNK-a učestvovali na INTERPOL-ovom seminaru o bezbjednosti masovnih događaja

  • Bingo ponovo nagradio radnike: Dodatnih 1.000 KM uz novembarsku platu

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Teleće pečenje s krompirom

  • Dolma od suhe paprike

  • Šampita, kraljica kolača