Juvalaci, vrhunska hecegovačka delicija

116025

Juvalaci, vrhunska hecegovačka delicija!!!

Sastojci:
500 grama mljevenog junećeg mesa
brašno
so
ulje za prženje
jogurt, pavlaka i saransak

Priprema:
Meso posolite, napravite male ćufte, uvaljajte u brašno i pržite na ulju.

Ohladite i prelijte mješavinom jogurta, pavlake i saransaka.

Završite s malo ulja u kojem su se pržile.

Iako su skoro nestali s trpeze, juvalaci ostaju vrijedan dio hercegovačke kuharske baštine. Jednostavni su za pripremu, a autentični u okusu – vrijedi ih vratiti na sto.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Premijer Nikšić razgovarao s ambasadoricom NR Kine o unapređenju saradnje

  • Rođeni dobili pojačanja u stručnom štabu

  • Održana konferencija Erasmus+ projekta TCCWB na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru

  • Okrugli sto „Sigurnost i sloboda novinarstva u Hercegovini“ u Mostaru

  • FMON osigurao dodatnu podršku Zemaljskom muzeju BiH

SB Banner 1

■ Povezano

  • Bosanski lonac

  • Smokvara

  • Juneći gulaš za današnji ručak

  • Kompot od suhih šljiva