Juvalaci, vrhunska hecegovačka delicija

116025

Juvalaci, vrhunska hecegovačka delicija!!!

Sastojci:
500 grama mljevenog junećeg mesa
brašno
so
ulje za prženje
jogurt, pavlaka i saransak

Priprema:
Meso posolite, napravite male ćufte, uvaljajte u brašno i pržite na ulju.

Ohladite i prelijte mješavinom jogurta, pavlake i saransaka.

Završite s malo ulja u kojem su se pržile.

Iako su skoro nestali s trpeze, juvalaci ostaju vrijedan dio hercegovačke kuharske baštine. Jednostavni su za pripremu, a autentični u okusu – vrijedi ih vratiti na sto.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • JP Komunalno Mostar: Uklonite vozila kako bismo izvršili sanaciju oštećenih stabala

  • Zrinjski sutra protiv Sloge

  • Saborska zastupnica “išamarala” Plenkovića zbog Gaze i Palestine: Stidimo vas se!

  • Uskoro direktan let iz Sarajeva za Pariz

  • U Španiji najtoplije ljeto ikada zabilježeno

SB Banner 1

■ Povezano

  • Dolma od suhih paprika

  • Teleće pečenje s krompirom

  • Hanumin pupak ili Germuše

  • Škemba – il’ je volite il’ ne volite