Kako da vam meso bude sočno

35175
Bilo da je riječ o piletini, teletini ili nekoj drugoj vrsti mesa, važno je da se meso reže suprotno od smjera mišićnih vlakana, bilo prije ili nakon pečenja. Razlog tome su kraća mišićna vlakna koja znače lakše žvakanje i osjetno sočnije meso.
Za rezanje uvijek pripremite oštar nož kako biste mogli biti precizniji, promotrite meso i kada vidite u kojem smjeru idu mišićna vlakna režite poprečno, a ne usporedno s njima.
Smjer mišićnih vlakana lakše se vidi u komadima mesa s više masti nego primjerice fileta. Meso možete omekšati i marinadom, a ne zaboravite niti pustiti meso da se kratko odmori nakon pečenja kako sokovi ne bi iscurili iz mesa.
(Agencije)
Podijeli:

Snažan udarac Rusiji od najvećih uvoznika ruske nafte

„Majke enklava Srebrenica i Žepa“ traže postavljanje nišana za nestale u genocidu

Treneri Marušić taekwondo akademije dobitnici priznanja za vrhunske sportske rezultate

Gradonačelnik Kordić: Savez općina i gradova doprinosi unapređenju saradnje lokalnih zajednica i institucija

Autoceste FBiH – mjerna jedinica za kašnjenja





