Kako ispeći savršen kesten

118724

Foto: Ilustracija

Miris pečenog kestena neizostavan je dio jeseni, ali mnogi odustanu od pripreme kod kuće jer ih nervira teško guljenje. Postoji nekoliko jednostavnih koraka koji će vam pomoći da svaki kesten s tanjira završite bez muke i bez polomljenih noktiju.

Prvo i najvažnije, svaki kesten zarežite na ispupčenoj strani, najbolje u obliku križa. Zatim ih potopite u vodu na 30 do 60 minuta – to omekšava koru i olakšava guljenje, piše Faktor.ba

Nakon toga, pecite ih u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta. Kad ih izvadite, zamotajte ih u kuhinjsku krpu desetak minuta kako bi se dodatno naparili.

Rezultat? Kesteni koji se lako gule i ostaju puni okusa. Poslužite ih tople, uz čaj ili kuhano vino, i uživajte u najljepšem dijelu jeseni.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Članovi federalnog odbora posjetili Konjic: Fokus na sanaciju šteta od poplava i klizišta

  • Poziv građanima Mostara: Učestvujte u istraživanju o huliganizmu i sigurnosti u gradu

  • Slijedi li novi talas poskupljenja kafe?

  • Mostar: Obilježavanje Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima

  • Objavljena nova lista najmoćnijih pasoša: SAD prvi put ispao iz top 10, gdje je sada BiH

SB Banner 1

■ Povezano

  • Objavljena nova lista najmoćnijih pasoša: SAD prvi put ispao iz top 10, gdje je sada BiH

  • Idealan jesenji desert: Donosimo vam recept za kolač od kestena i meda

  • Vratila se u BiH s tri diplome: Dženita Đulović prva je studentica s hidžabom u IMLEX programu

  • Bh. naučnici putuju na Antarktik