Keks torta

35222

Foto: Ilustracija

Sastojci:
500 g mljevenog keksa

110 g pečenih mljevenih lješnaka

80 g rendane čokolade za kuhanje

150 g šećera u prahu

200 g maslaca

250 ml soka od narandže

Za glazuru:
80 g čokolade za kuhanje

1 kašika šećera

4 kašike vode

20 g izdrobljenih pečenih lješnaka

Priprema:
U posudi umutite šećer i maslac. Zatim dodajte keks i sjedinite ga sa šećerom i maslacem, pa dodajte čokoladu, lješnake i na kraju sok od narandže.

Dobijenu smjesu stavite u okrugli kalup prečnika 20 cm. Poravnajte je i ostavite u frižider na pola sata.

Za to vrijeme pripremite glazuru ta-ko što ćete u šerpici zagrijati vodu i šećer, dodati čokoladu i miješati dok se sve ne sjedini.

Rashlađenu tortu izvadite iz kalupa i prelijte pripremljenom glazurom, te pospite pečenim izdrobljenim lješnacima.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Ismail Ćidić: Zapažanja nakon ukidanja američkih sankcija Dodiku i ostalima

  • U Centru za kulturu Mostar otvorena izložba fotografija Esada Ese Lukača

  • Bilić traži osnivanje registra onkoloških pacijenata

  • Siniša Skočibušić ostaje na čelu ZZJZFBiH još četiri godine

  • UEFA ekspresno kaznila Zrinjski i Savića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe