Kljukuša, jednostavno a ukusno

121352

Kljukuša je jelo s krompirom. Tradicionalno je jelo Bosne i Hercegovine. Karakteriše je relativno laka priprema.

Sastojci:
500 gr krompira
1 glavica crvenog luka
5 supenih kašika brašna
200 ml mlijeka
50 ml ulja
2 jaja
2 čajne kašike soli
1 čajna kašika bibera

Priprema: 

Izrendati krompir i luk u veću zdjelu. Dodati mu jaje, ulje i začiniti.

Nasuti preko mlijeko i promiješati, i dodavati malo po malo brašno pomiješano prethodno sa praškom za pecivo.

Zamijesiti i smjesa bi trebala biti malo gušća nego za palačinke.

Izliti u pomašćen pleh.

Peći na 200 do 250 stepeni dok ne porumeni.

Služiti toplo sa kiselim mlijekom i salatom.

(Mostarski.ba)

 

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Gornji horizonti: Vijećnik Nazdraić traži da se Grad Mostar uključi u zaštitu sliva Neretve

  • Iz Mostara direktnim letom za Njemačku za manje od 50 eura

  • Aerodrom Mostar u oktobru imao 6393 putnika

  • Međunarodni simpozij u Sarajevu posvećen Evliji Čelebiji i kulturnoj baštini BiH

  • VIDEO/ ZZJZ Federacije BiH predstavio Vodič za zdravu ishranu odraslih

SB Banner 1

■ Povezano

  • Paprike u pavlaci

  • Izljevak (sa jogurtom i saransakom)

  • Bamja – tradicija na kašiku

  • Miris i ukus tradicije, kadaif