Kolač s makom i jogurtom

35173
Foto: Ilustracija
Sastojci:
jogurta 800 ml,
brašno (2 čaše od jogurte, ne pune do vrha),
1 čaša griza,
pola čaše šećera,
pola čase ulja,
100 g maka,
1 prašak za peciva,
1 vanilin šećer,
100 g čokolade.
Priprema:
U zdjelu sipati jogurt, pa dodati sve navedene sastojke, lagano i dobro izmješajte i sipajte u okrugli pleh (28 cm) koji ste pouljili i pobrašnili ili stavili kuharski papir.
Protresite da se masa izjednači po plehu, pa stavite da se peče na 180 stepeni 40 minuta, dok ne porumeni i odvoji se od pleha.
Vruć kolač prelijte glazurom od čokolade i pustite da se sasvim ohladi pa ga isjecite.
(Agencije)
Podijeli:
 - Visoka predstavnica EU i potpredsjednica EK Kaja Kallas 3. novembra u posjeti BiH
 - Promocijom knjige “Metode igre i kreativna terapija” završena manifestacija “Oktobar u Narodnoj”
 - Hrvatska u Vijeću sigurnosti UN-a ponovo dovela u pitanje izborni sistem u BiH
 - Komšić u UN-u: Rješenje za krizu bi bio novi visoki predstavnik ili duboke reforme i ustavne promjene
 - Ministarstvo finansija HNK posjetila delegacija Konzulata Hrvatske






