Kolač s makom i jogurtom

35173

Foto: Ilustracija

Sastojci:
jogurta 800 ml,
brašno (2 čaše od jogurte, ne pune do vrha),
1 čaša griza,
pola čaše šećera,
pola čase ulja,
100 g maka,
1 prašak za peciva,
1 vanilin šećer,
100 g čokolade.

Priprema:

U zdjelu sipati jogurt, pa dodati sve navedene sastojke, lagano i dobro izmješajte i sipajte u okrugli pleh (28 cm) koji ste pouljili i pobrašnili ili stavili kuharski papir.

Protresite da se masa izjednači po plehu, pa stavite da se peče na 180 stepeni 40 minuta, dok ne porumeni i odvoji se od pleha.

Vruć kolač prelijte glazurom od čokolade i pustite da se sasvim ohladi pa ga isjecite.

(Agencije)

 

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Visoka predstavnica EU i potpredsjednica EK Kaja Kallas 3. novembra u posjeti BiH

  • Promocijom knjige “Metode igre i kreativna terapija” završena manifestacija “Oktobar u Narodnoj”

  • Hrvatska u Vijeću sigurnosti UN-a ponovo dovela u pitanje izborni sistem u BiH

  • Komšić u UN-u: Rješenje za krizu bi bio novi visoki predstavnik ili duboke reforme i ustavne promjene

  • Ministarstvo finansija HNK posjetila delegacija Konzulata Hrvatske

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe