Kora od banane pozitivno utječe na zdravlje

67936

Foto: Ilustracija

Nutricionistica Susie Burell otkrila je na svom blogu da ne bismo trebali bacati koru od banane, već bismo je trebali uvrstiti u prehranu, a portal Msn.com prenosi i zašto je to dobra ideja. Naime, kora od banane ima odlična svojstva jer sadrži puno vlakana koji utječu na mršavljenje, zatim tu su vitamin B i vitamin C koji imaju moć proljepšati kožu, a bananina kora pospješuje i unos magnezija i kalija.

Ipak, Susie ne savjetuje da koru jedete sirovu, već da je ubacite u neka jela. Predložila je i nekoliko ideja koje mogu poslužiti kao savršen doručak ili međuobrok, a još jedna prednost jest ta što ih možete pripremiti i dan ranije pa ponijeti na posao i imati više vremena tijekom užurbanog jutra. Nutricionistica je podijelila recept. Bananinu koru skuhajte da omekša i ubacite u smoothie, curry ili kolače.

Nećete promijeniti okus jela, a dodat ćete volumen.”Ako radite smoothie, ubacite u njega cijelu bananu i krajeve kore koje ste prethodno sitno nasjeckali. Kuhanu koru možete ubaciti u muffine i banana kruh.” Također je otkrila da su zelene bogate aminokiselinom triptofanom koji pomaže kod kvalitetnijeg sna. Još jedna ideja povezana je s pripremom mesa jer možete pržiti meso na kori od banane kako bi zadržali svježinu i sočnost.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • U Mostaru održana panel diskusija o zaštiti novinara

  • Šminka se stadion “Rođeni” pred predstojeću sezonu

  • Za 7 dana počinje naplata na novom parkingu u Centru 2

  • Poruka mira majki Srebrenice iz Memorijalnog centra

  • Mobizz 2025: Povezivanje ljudi, ideja i informacija

SB Banner 1

■ Povezano

  • Frižider nije najbolje mjesto za skladištenje paradajza, evo kako ćete ga održati svježim

  • Odobren prvi lijek protiv malarije za novorođenčad i malu djecu

  • Banane – odličan saveznik u borbi protiv pušenja

  • Ljetna vitaminska bomba za zdravlje