Krompir pljeskavica

35155

Foto: Ilustracija

Sastojci:
3 veća krompira,
3 kašike prezli,
1-2 jaja,
so, biber,
list majdonosa,
mljevena paprika,
3 čehna saransaka,
1 glavica crnog luka.

Priprema:

Krompir očistiti, izrendati, posoliti i potopiti vodom.
Ostaviti 10-15 minuta pa dobro ocijediti.

Dodati sitno sjeckan crni luk i saransak, mljevenu crvenu papriku, biber, jaja, prezle i sitno sjeckan majdonos.
Sve dobro izmiješati.

Praviti male pljeskavice na dlanu, provući ponovo kroz prezle i pržiti u ulju na tihoj vatri da porumene.
Vaditi na papirne ubruse.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • 82 godina od dolaska voza spasa u dolinu Neretve

  • Mostar: Temperatura zraka do 23 stepena

  • Bihamk: Neophodan oprez zbog odrona

  • Stručni skup „Stanje i perspektive proizvodnje hrane i obrazovanja u poljoprivredi“ u Mostaru

  • Ismail Ćidić: Zapažanja nakon ukidanja američkih sankcija Dodiku i ostalima

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe