Krompir pljeskavice

35223
Foto: Ilustracija
Sastojci:
3 veća krompira,
3 kašike prezli,
1-2 jaja,
so,
biber,
list majdonosa,
mljevena paprika,
3 čehna saransaka,
1 glavica crnog luka.
Priprema:
Krompir očistiti, izrendati, posoliti i naliti vodom da ogrezne.
Ostaviti 10-15 minuta pa dobro ocijediti.
Dodati sitno sjeckan crni luk i saransak, mljevenu crvenu papriku, biber, jaja, prezle i sitno sjeckan majdonos.
Sve dobro izmiješati.
Praviti male pljeskavice na dlanu, provući ponovo kroz prezle i pržiti u ulju na tihoj vatri da porumene.
Vaditi na papirne ubruse.
(Agencije)
Podijeli:

Ismail Ćidić: Zapažanja nakon ukidanja američkih sankcija Dodiku i ostalima

U Centru za kulturu Mostar otvorena izložba fotografija Esada Ese Lukača

Bilić traži osnivanje registra onkoloških pacijenata

Siniša Skočibušić ostaje na čelu ZZJZFBiH još četiri godine

UEFA ekspresno kaznila Zrinjski i Savića





