Krompir pljeskavice

35223

Foto: Ilustracija

Sastojci:
3 veća krompira,
3 kašike prezli,
1-2 jaja,
so,
biber,
list majdonosa,
mljevena paprika,
3 čehna saransaka,
1 glavica crnog luka.

Priprema:

Krompir očistiti, izrendati, posoliti i naliti vodom da ogrezne.
Ostaviti 10-15 minuta pa dobro ocijediti.

Dodati sitno sjeckan crni luk i saransak, mljevenu crvenu papriku, biber, jaja, prezle i sitno sjeckan majdonos.

Sve dobro izmiješati.

Praviti male pljeskavice na dlanu, provući ponovo kroz prezle i pržiti u ulju na tihoj vatri da porumene.

Vaditi na papirne ubruse.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Ismail Ćidić: Zapažanja nakon ukidanja američkih sankcija Dodiku i ostalima

  • U Centru za kulturu Mostar otvorena izložba fotografija Esada Ese Lukača

  • Bilić traži osnivanje registra onkoloških pacijenata

  • Siniša Skočibušić ostaje na čelu ZZJZFBiH još četiri godine

  • UEFA ekspresno kaznila Zrinjski i Savića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe