Kruška kolač

35214

Foto: Ilustracija

Sastojci: 3 kašičice mlijeka, 90 g maslaca, 2 jaja, 2 vrećice vanilin šećera, 1/2 praška za pecivo, prstohvat soli, 100 g brašna, 70 g šećera, 1 kg krušaka.

Priprema:
U dubokoj zdjeli pomiješajte brašno prosijano s praškom za pecivo, šećer, vanili šećer i so. Na sredini napravite udubljenje i u njega stavite jaja i mlijeko. Umiješajte dobro kuhačom i na koncu dodajte otopljeni maslac.

Ogulite i očistite kruške te ih izrežite na kriške. Umiješajte kriške kruške u tijesto pazeći da se kruške ne zdrobe. Nauljite o pospite brašnom okrugli pleh i u njega istresite smjesu sa kruškama.

U pretnodno zagrijanoj rerni pecite 35 minuta kolač na 190 stepeni.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Ismail Ćidić: Zapažanja nakon ukidanja američkih sankcija Dodiku i ostalima

  • U Centru za kulturu Mostar otvorena izložba fotografija Esada Ese Lukača

  • Bilić traži osnivanje registra onkoloških pacijenata

  • Siniša Skočibušić ostaje na čelu ZZJZFBiH još četiri godine

  • UEFA ekspresno kaznila Zrinjski i Savića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe