Kruška kolač

35214
Foto: Ilustracija
Sastojci: 3 kašičice mlijeka, 90 g maslaca, 2 jaja, 2 vrećice vanilin šećera, 1/2 praška za pecivo, prstohvat soli, 100 g brašna, 70 g šećera, 1 kg krušaka.
Priprema:
U dubokoj zdjeli pomiješajte brašno prosijano s praškom za pecivo, šećer, vanili šećer i so. Na sredini napravite udubljenje i u njega stavite jaja i mlijeko. Umiješajte dobro kuhačom i na koncu dodajte otopljeni maslac.
Ogulite i očistite kruške te ih izrežite na kriške. Umiješajte kriške kruške u tijesto pazeći da se kruške ne zdrobe. Nauljite o pospite brašnom okrugli pleh i u njega istresite smjesu sa kruškama.
U pretnodno zagrijanoj rerni pecite 35 minuta kolač na 190 stepeni.
(Agencije)
Podijeli:
 - Ismail Ćidić: Zapažanja nakon ukidanja američkih sankcija Dodiku i ostalima
 - U Centru za kulturu Mostar otvorena izložba fotografija Esada Ese Lukača
 - Bilić traži osnivanje registra onkoloških pacijenata
 - Siniša Skočibušić ostaje na čelu ZZJZFBiH još četiri godine
 - UEFA ekspresno kaznila Zrinjski i Savića






