Kuglof od narandže

Foto: Ilustracija
Sočna poslastica sa okusom narandže.
Sastojci:
– 4 jajeta
– 260 g šećera
– 2 vanilin šećera
– 1,6 dl ulja
– 1,5 dl iscjeđenog soka od narandže
– korica od jednog limuna (organskog)
– malo ruma
– 1 prašak za pecivo
– 330 g mekog brašna
Priprema:
Umutiti jaja, šećer i vanilin šećer, pa dodati ulje i iscjeđeni sok od narandže. Ako imate organski limun, dodajte i koricu (od jednog limuna)
Zatim dodati malo ruma, i na kraju umiješati brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
Smjesu izliti u namašćen i pobrašnjen kalup za kuglof. Peći na 180 stepeni od 45 do 55 minuta dok lijepo porumeni i lagano se odvoji od stranica kalupa.
Poslužiti kuglof posut šećerom u prahu, a po želji možete preliti čokoladnom glazurom od bijele ili crne čokolade.
Prijatno!

Bilić (HDZ 1990) traži osnivanje registra onkoloških pacijenata

Siniša Skočibušić ostaje na čelu ZZJZFBiH još četiri godine

UEFA ekspresno kaznila Zrinjski i Savića

Izložba ‘AquaArt’ spojila more, umjetnost i mlade u Neumu

Najavljen bogat program međunarodne konferencije “Zelene knjižnice – održiva budućnost knjižničarstva”





