Kuglof od narandže

35229

Foto: Ilustracija

Sočna poslastica sa okusom narandže.

Sastojci:

– 4 jajeta

– 260 g šećera

– 2 vanilin šećera

– 1,6 dl ulja

– 1,5 dl iscjeđenog soka od narandže

– korica od jednog limuna (organskog)

– malo ruma

– 1 prašak za pecivo

– 330 g mekog brašna

Priprema:

Umutiti jaja, šećer i vanilin šećer, pa dodati ulje i iscjeđeni sok od narandže. Ako imate organski limun, dodajte i koricu (od jednog limuna)

Zatim dodati malo ruma, i na kraju umiješati brašno pomiješano sa praškom za pecivo.

Smjesu izliti u namašćen i pobrašnjen kalup za kuglof. Peći na 180 stepeni od 45 do 55 minuta dok lijepo porumeni i lagano se odvoji od stranica kalupa.

Poslužiti kuglof posut šećerom u prahu, a po želji možete preliti čokoladnom glazurom od bijele ili crne čokolade.

Prijatno!

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Bilić (HDZ 1990) traži osnivanje registra onkoloških pacijenata

  • Siniša Skočibušić ostaje na čelu ZZJZFBiH još četiri godine

  • UEFA ekspresno kaznila Zrinjski i Savića

  • Izložba ‘AquaArt’ spojila more, umjetnost i mlade u Neumu

  • Najavljen bogat program međunarodne konferencije “Zelene knjižnice – održiva budućnost knjižničarstva”

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe