Kukuruza sa sirom i kajmakom

35251

Sastojci

500 ml mlijeka
300 g sira
tri velike kašike kajmaka
200 ml ulja
četiri jaja
malo soli
jedna kesica suhe germe
500 g kukuruznog brašna

Način pripreme
U veću zdjelu umutiti jaja, sir, kajmak, ulje, malo suhe germe i mlijeko. Posoliti.

Smjesu dobro izmiješati, pa dodati kukuruzno brašno.

Dobro izmiješati da nema grudvica od brašna.

Nauljiti tepsiju, nasuti pripremljenu smjesu i peći u rerni.

Služiti sa kiselim mlijekom, jogurtom, kajmakom i sl.

(Bosanski kuhar)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Koncert grupe “Ko Su Ovi” sutra na platou Tepa u okviru Sajma obrtništva i turizma Mostar

  • Svjetski dan hrane: Zdrava ishrana nije luksuz, već pravo

  • Wizz Air širi letove iz Tuzle: Stiže nova linija za Bratislavu

  • U rijeci kod Prozora pronađeno biće iz davno zaboravljenog vremena

  • CIK potvrdio kandidatske liste: Šest kandidata u utrci za predsjednika RS-a

SB Banner 1

■ Povezano

  • Sevdidžan, i to iz Mostara

  • Malidžano, znate li šta je malidžano?

  • Evo kako da napravite najzdraviji sok ove jeseni

  • Domaća tarhana, od sušenja do kuhanja