Kukuruza sa sirom i kajmakom

35251

Sastojci

500 ml mlijeka
300 g sira
tri velike kašike kajmaka
200 ml ulja
četiri jaja
malo soli
jedna kesica suhe germe
500 g kukuruznog brašna

Način pripreme
U veću zdjelu umutiti jaja, sir, kajmak, ulje, malo suhe germe i mlijeko. Posoliti.

Smjesu dobro izmiješati, pa dodati kukuruzno brašno.

Dobro izmiješati da nema grudvica od brašna.

Nauljiti tepsiju, nasuti pripremljenu smjesu i peći u rerni.

Služiti sa kiselim mlijekom, jogurtom, kajmakom i sl.

(Bosanski kuhar)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Predstavljena knjiga “Potraga za izgubljenim znakovima postojanja-Hivzija Hasandedić 1915–2003”

  • Mostar: Pet godina Muzeja moderne umjetnosti

  • Mostar: Gradsko vijeće zasjeda u utorak

  • HNK: U protekla 24 sata deset saobraćajnih nesreća

  • Velika porezna kontrola u FBiH

SB Banner 1

■ Povezano

  • Domaća supa sa knedlama

  • Ruska baklava

  • Ukusno i brzo/Musaka

  • Bosanski lonac