Kukuruza sa sirom i kajmakom

35251
Sastojci
500 ml mlijeka
300 g sira
tri velike kašike kajmaka
200 ml ulja
četiri jaja
malo soli
jedna kesica suhe germe
500 g kukuruznog brašna
Način pripreme
U veću zdjelu umutiti jaja, sir, kajmak, ulje, malo suhe germe i mlijeko. Posoliti.
Smjesu dobro izmiješati, pa dodati kukuruzno brašno.
Dobro izmiješati da nema grudvica od brašna.
Nauljiti tepsiju, nasuti pripremljenu smjesu i peći u rerni.
Služiti sa kiselim mlijekom, jogurtom, kajmakom i sl.
(Bosanski kuhar)
Podijeli:
Koncert grupe “Ko Su Ovi” sutra na platou Tepa u okviru Sajma obrtništva i turizma Mostar
Svjetski dan hrane: Zdrava ishrana nije luksuz, već pravo
Wizz Air širi letove iz Tuzle: Stiže nova linija za Bratislavu
U rijeci kod Prozora pronađeno biće iz davno zaboravljenog vremena
CIK potvrdio kandidatske liste: Šest kandidata u utrci za predsjednika RS-a