Male tajne velikih kuhara: Nemojte preskakati ovaj korak kada dinstate meso

102120
Za dinstanje mesa potrebno je strpljenje i tačni koraci kako bi rezultat bio mekan, sočan i ukusan.
Česta greška je dodavanje previše tekućine na početku, zbog čega meso izgubi teksturu i aromu.
Najbolji komadi za dinstanje su oni tvrđi, poput telećih rebara. Tokom sporog kuhanja oni omekšaju i postaju puni okusa.
Koristite lonac s debelim dnom radi ravnomjerne raspodjele toplote. Prvi korak je zapržiti meso na visokoj temperaturi – to pomaže da zadrži prirodne sokove.
Zatim se dodaje mala količina vode ili temeljca. Važno je da meso ne pliva, jer se dinstanje razlikuje od klasičnog kuhanja. Poklopac omogućava pari da kruži i dodatno omekšava meso.
Uz pravi pristup, dobit ćete jelo koje se topi u ustima i oduševljava bogatim ukusom.
(Agencije)
Podijeli:
Kafa ili zeleni čaj – šta je bolje za zdravlje mozga?
Predsjednica Donorske mreže u BiH Halima Resić: Mi smo našim pacijentima najveća nada
Danas u BiH pretežno sunčano vrijeme
Civilna zaštita: 10 saobraćajnih nesreća sa materijalnom štetom
Pušite u zatvorenom? Ova biljka bi vam mogla biti najbolji saveznik