Mesna štruca

35211

Foto: Ilustracija

Sastojci:
pola kilograma mljevenog mesa,
1 jaje,
3 kašike mrvica hljeba namočenih u mlijeku,
1 crveni luk,
malo soli,mljevene paprike, bibera,
1 crvena paprika,
30 dkg gaude.

Priprema:
Namočite mrvice hljeba u mlijeko. Dodajte mljeveno meso, 1 jaje, nasjeckani luk i sve začine. Dobro izmiješajte smjesu, ali ne previše, jer miješanjem smjesa postaje tvrđa.

Trebate postići da se svi sastojci homogeniziraju.

U veću nauljenu tepsiju stavite smjesu, oblikujte štrucu po dužini i napravite udubljenje. Papriku narežite uzdužno kao i gaudu. Trake sira i paprike stavite u udubljenje štruce i zatvorite štrucu tako da sir i paprika ostanu u sredini.

Sa strane štruce možete peći krompir, šampinjone, papriku, luk i slično.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Ismail Ćidić: Zapažanja nakon ukidanja američkih sankcija Dodiku i ostalima

  • U Centru za kulturu Mostar otvorena izložba fotografija Esada Ese Lukača

  • Bilić traži osnivanje registra onkoloških pacijenata

  • Siniša Skočibušić ostaje na čelu ZZJZFBiH još četiri godine

  • UEFA ekspresno kaznila Zrinjski i Savića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe