Mesna štruca

35211
Foto: Ilustracija
Sastojci:
pola kilograma mljevenog mesa,
1 jaje,
3 kašike mrvica hljeba namočenih u mlijeku,
1 crveni luk,
malo soli,mljevene paprike, bibera,
1 crvena paprika,
30 dkg gaude.
Priprema:
Namočite mrvice hljeba u mlijeko. Dodajte mljeveno meso, 1 jaje, nasjeckani luk i sve začine. Dobro izmiješajte smjesu, ali ne previše, jer miješanjem smjesa postaje tvrđa.
Trebate postići da se svi sastojci homogeniziraju.
U veću nauljenu tepsiju stavite smjesu, oblikujte štrucu po dužini i napravite udubljenje. Papriku narežite uzdužno kao i gaudu. Trake sira i paprike stavite u udubljenje štruce i zatvorite štrucu tako da sir i paprika ostanu u sredini.
Sa strane štruce možete peći krompir, šampinjone, papriku, luk i slično.
(Agencije)
Podijeli:

Ismail Ćidić: Zapažanja nakon ukidanja američkih sankcija Dodiku i ostalima

U Centru za kulturu Mostar otvorena izložba fotografija Esada Ese Lukača

Bilić traži osnivanje registra onkoloških pacijenata

Siniša Skočibušić ostaje na čelu ZZJZFBiH još četiri godine

UEFA ekspresno kaznila Zrinjski i Savića





