Mileram torta

35234

Podloga
250 g glatkog brašna

80 g maslaca

100 g šećera

1 prašak za pecivo

1 jaje

1 vanilin šećer

hladna voda po potrebi

Krema
500 ml mlijeka

2 vrećice praška za puding od vanilije

200 g šećera

800 g milerama ili kiselog vrhnja

Preljev
250 g bobičastog voća (može i drugo)

1 vrećica preljeva za torte

Priprema

Podloga

Od sastojaka za podlogu zamijesite prhko tijesto, pa ostaviti u frizideru pola sata da se odmori.

Razvaljajte i stavite u okrugli kalup koji ste premazali s malo maslaca tako da prekrije i dno i stranice. Ovo je mjera za klasični kalup za torte promjera 26 cm.

Krema

U mlijeku skuhajte puding i šećer, maknite s vatre i u vrući puding umiješajte mileram (ili kiselo vrhnje).

Odmah stavite u kalup preko nepečenog tijesta, a onda i voće koje ste izabrali.

Ispecite

Pecite 70 minuta vremena u pekari na 170 stepeni. Ako vam je pekara slabija, pecite još 5 do 10 minuta duže.

Preljev

Pečenu mileramku dobro ohladite, a kad je hladna, pripremite preljev za torte prema uputi na pakiranju i prelijte.

Ostavite da se stvrdne i to je to, režite na šnite.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Baletna predstava “Orašar” večeras u Mostaru

  • Rotary club Mostar i partneri iz Beča osigurali stipendije za štićenike Dječjeg doma Mostar

  • Danas za ručak brzo i lagano: Rižoto

  • Predstavljena knjiga “Potraga za izgubljenim znakovima postojanja-Hivzija Hasandedić 1915–2003”

  • Mostar: Pet godina Muzeja moderne umjetnosti

SB Banner 1

■ Povezano

  • Danas za ručak brzo i lagano: Rižoto

  • Domaća supa sa knedlama

  • Ruska baklava

  • Ukusno i brzo/Musaka