Minjoni s mandarinama i pistacijom

35203

Foto: Ilustracija

Sastojci za tijesto:
150 g omekšalog maslaca,
80 g šećera u prahu,
3 – 4 kapi arome vanilije,
prstohvat soli,
220 g brašna.

Za nadjev:
100 g čokolade za kuhanje,
150 g mliječne čokolade,
1 kašika maslaca,
30 g nasjeckanih pinjola,
150 g kandirane mandarine.

Priprema:

Rernu zagrijati na 220 stepeni. Izraditi maslac, šećer u prahu i aromu vanilije uz dodatak malo soli pa s brašnom umijesiti tijesto.

Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj površini u pravougaonik debljine 5 mm. Premjestiti ga u lim obložen papirom za pečenje i peći 12 minuta. Izvaditi ga i pustiti da se ohladi.

Mliječnu čokoladu i čokoladu za kuhanje rastopiti na pari sa kašikom maslaca.

U otopljenu čokoladu dodati pistacije i kandirane mandarine. Razmazati po tijestu i kad se stisne rezati na prutiće.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • 82 godina od dolaska voza spasa u dolinu Neretve

  • Mostar: Temperatura zraka do 23 stepena

  • Bihamk: Neophodan oprez zbog odrona

  • Stručni skup „Stanje i perspektive proizvodnje hrane i obrazovanja u poljoprivredi“ u Mostaru

  • Ismail Ćidić: Zapažanja nakon ukidanja američkih sankcija Dodiku i ostalima

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe