Minjoni sa mandarinama i pistacijama

Foto: Ilustracija
Sastojci za tijesto:
150 g omekšalog maslaca,
80 g šećera u prahu,
3 – 4 kapi arome vanilije,
prstohvat soli,
220 g brašna.
Za nadjev:
 100 g čokolade za kuhanje,
150 g mliječne čokolade,
1 kašika maslaca,
30 g nasjeckanih pinjola,
150 g kandirane mandarine.
Priprema:
Rernu zagrijati na 220 stepeni. Izraditi maslac, šećer u prahu i aromu vanilije uz dodatak malo soli pa s brašnom umijesiti tijesto.
Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj površini u pravougaonik debljine 5 mm. Premjestiti ga u lim obložen papirom za pečenje i peći 12 minuta. Izvaditi ga i pustiti da se ohladi.
Mliječnu čokoladu i čokoladu za kuhanje rastopiti na pari sa kašikom maslaca.
U otopljenu čokoladu dodati pistacije i kandirane mandarine. Razmazati po tijestu i kad se stisne rezati na prutiće.
(Agencije)
 - Granična policija BiH i Frontex – Partnerstvo za jačanje sigurnosti granica
 - Narodno pozorište Mostar nastavlja humanu misiju: Večeras “Hasanaginica”
 - Isplata penzija za oktobar počinje u srijedu
 - Završava “Oktobar u Narodnoj”: Večeras promocija knjige Mustafe Džafića i Nijaza Kurtovića
 - Vodovod: Vrapčići noćas bez vode






