Ukusno jelo na kašiku, mohune-pirjan

35089

Foto: Coolinarica

Pirjan od mohuna, jelo koje se kuha i od sviježih, ali i od zaleđenih mohuna

Sastojci
meso-teletina, junetina na rebrima
1 kilogram sviježih ili zaleđenih mohuna
1 komad luka
2 komada mrkve
3-4 komada krompira
sol, začin tipa vegete, biber, crvena paprika
dvije kašike paradajz pirea
majdonos

Priprema

Meso uzmite koliko je vama potrebno, teletina ili junetina i skuhajte ga. U šerpi na ulju i maslacu propržiti luk, dodati mohune pa ih malo dinstati sa lukom.

Dodati mrkvu sječenu na kolutove, sve začine i zaliti temeljcem od kuhanog mesa, ako je potrebno dodati i vode.

Poklopiti šerpu i kuhati. Pred sam kraj kuhanja dodati krompir i kuhano meso. Kuhati još 15 minuta, dok se krompir skuha.

Posluživanje
Mohune servirati na tanjir i poslužiti uz frišak domaći hljeb i sezonsku salatu.

(Mostarski.ba/coolinarika)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Raspisan tender za izgradnju vodovoda Gornji Zalik

  • Selektor Barbarez u fokusu ima fudbalera Dinama

  • Više od dvije trećine populacije ne unosi dovoljno omega-3 masnih kiselina

  • Samo su juani vječni: Meta “puštala” prevarantske oglase

  • Forum o dječijim pravima u BiH: Djeca u središtu javnih politika

SB Banner 1

■ Povezano

  • Bosanski lonac

  • Smokvara

  • Juneći gulaš za današnji ručak

  • Kompot od suhih šljiva