Ukusno jelo na kašiku, mohune-pirjan

Foto: Coolinarica
Pirjan od mohuna, jelo koje se kuha i od sviježih, ali i od zaleđenih mohuna
Sastojci
meso-teletina, junetina na rebrima
1 kilogram sviježih ili zaleđenih mohuna
1 komad luka
2 komada mrkve
3-4 komada krompira
sol, začin tipa vegete, biber, crvena paprika
dvije kašike paradajz pirea
majdonos
Priprema
Meso uzmite koliko je vama potrebno, teletina ili junetina i skuhajte ga. U šerpi na ulju i maslacu propržiti luk, dodati mohune pa ih malo dinstati sa lukom.
Dodati mrkvu sječenu na kolutove, sve začine i zaliti temeljcem od kuhanog mesa, ako je potrebno dodati i vode.
Poklopiti šerpu i kuhati. Pred sam kraj kuhanja dodati krompir i kuhano meso. Kuhati još 15 minuta, dok se krompir skuha.
Posluživanje
Mohune servirati na tanjir i poslužiti uz frišak domaći hljeb i sezonsku salatu.
(Mostarski.ba/coolinarika)
Poziv građanima Mostara: Učestvujte u istraživanju o huliganizmu i sigurnosti u gradu
Slijedi li novi talas poskupljenja kafe?
Mostar: Obilježavanje Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima
Objavljena nova lista najmoćnijih pasoša: SAD prvi put ispao iz top 10, gdje je sada BiH
Sveučilište u Mostaru povećava plaće zaposlenicima