Ukusno jelo na kašiku, mohune-pirjan

35089

Foto: Coolinarica

Pirjan od mohuna, jelo koje se kuha i od sviježih, ali i od zaleđenih mohuna

Sastojci
meso-teletina, junetina na rebrima
1 kilogram sviježih ili zaleđenih mohuna
1 komad luka
2 komada mrkve
3-4 komada krompira
sol, začin tipa vegete, biber, crvena paprika
dvije kašike paradajz pirea
majdonos

Priprema

Meso uzmite koliko je vama potrebno, teletina ili junetina i skuhajte ga. U šerpi na ulju i maslacu propržiti luk, dodati mohune pa ih malo dinstati sa lukom.

Dodati mrkvu sječenu na kolutove, sve začine i zaliti temeljcem od kuhanog mesa, ako je potrebno dodati i vode.

Poklopiti šerpu i kuhati. Pred sam kraj kuhanja dodati krompir i kuhano meso. Kuhati još 15 minuta, dok se krompir skuha.

Posluživanje
Mohune servirati na tanjir i poslužiti uz frišak domaći hljeb i sezonsku salatu.

(Mostarski.ba/coolinarika)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Poziv građanima Mostara: Učestvujte u istraživanju o huliganizmu i sigurnosti u gradu

  • Slijedi li novi talas poskupljenja kafe?

  • Mostar: Obilježavanje Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima

  • Objavljena nova lista najmoćnijih pasoša: SAD prvi put ispao iz top 10, gdje je sada BiH

  • Sveučilište u Mostaru povećava plaće zaposlenicima

SB Banner 1

■ Povezano

  • Sevdidžan, i to iz Mostara

  • Malidžano, znate li šta je malidžano?

  • Evo kako da napravite najzdraviji sok ove jeseni

  • Domaća tarhana, od sušenja do kuhanja