Namaz od patlidžana i badema

35115

Foto: Ilustracija

Sastojci:
500 g patlidžana,
2-3 kašike bademovog maslaca,
1 čehno saransaka,
1-2 kašike soka od limuna,
2-3 kašike bademovog ulja,
morska so i biber.

Priprema:

Patlidžane dobro operite, a zatim ispecite u pećnici na 180-190 stepeni ili dok ne postanu mekani.

Pustite da se ohlade i meso iz patlidžana stavite u blender ili sjeckalicu s ostalim sastojcima osim ulja.

Kada postignete homogenu smjesu, dodajte ulje i blendajte do konzistencije koju želite.

Namaz poslužite hladan, uz bruskete, pogačice ili prepečen hljeb.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Otvoren grandiozni muzej u Egiptu: Prvi put se može posjetiti Tutankamonova grobnica

  • Uhapšena dva policijska službenika MUP-a KS, osumnjičeni za uznemiravanje i spolnu zloupotrebu djeteta

  • Pozorište lutaka Mostar privodi kraju rad na novoj predstavi: Premijera u petak

  • Počinje Borsa Open 2025

  • Velež danas gostuje na Grbavici

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe