Namaz od patlidžana i badema

35115
Foto: Ilustracija
Sastojci:
500 g patlidžana,
2-3 kašike bademovog maslaca,
1 čehno saransaka,
1-2 kašike soka od limuna,
2-3 kašike bademovog ulja,
morska so i biber.
Priprema:
Patlidžane dobro operite, a zatim ispecite u pećnici na 180-190 stepeni ili dok ne postanu mekani.
Pustite da se ohlade i meso iz patlidžana stavite u blender ili sjeckalicu s ostalim sastojcima osim ulja.
Kada postignete homogenu smjesu, dodajte ulje i blendajte do konzistencije koju želite.
Namaz poslužite hladan, uz bruskete, pogačice ili prepečen hljeb.
(Agencije)
Podijeli:

Otvoren grandiozni muzej u Egiptu: Prvi put se može posjetiti Tutankamonova grobnica

Uhapšena dva policijska službenika MUP-a KS, osumnjičeni za uznemiravanje i spolnu zloupotrebu djeteta

Pozorište lutaka Mostar privodi kraju rad na novoj predstavi: Premijera u petak

Počinje Borsa Open 2025

Velež danas gostuje na Grbavici





