Pečeni luk

35185

Foto: Ilustracija

Sastojci:
4 veća ljubičasta luka (narezana na četvrtine),
4 kašike ulja,
2 kašike balzamičnog octa,
grančice timijana,
so, biber po želji.

Priprema:
Zagrijte rernu na 200 stepeni.

Na lim za pečenje prebacite očišćeni luk narezan na četvrtine (ili polovice ako imate manji luk) i pomiješajte ga s uljem, nešto soli i bibera te timijanom. Pecite luk oko 12 minuta.

Izvadite luk iz pećnice i pokapajte ga balzamičnim octom.

Nastavite peći luk još 10 do 15 minuta, odnosno dok ne omekša i ne dobije zlatnosmeđu boju.

Poslužite toplo kao prilog uz meso.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Stručni skup u Mostaru: Poticaje u poljoprivredi usmjeriti na kapitalna ulaganja

  • Granična policija BiH i Frontex – Partnerstvo za jačanje sigurnosti granica

  • Narodno pozorište Mostar nastavlja humanu misiju: Večeras “Hasanaginica”

  • Isplata penzija za oktobar počinje u srijedu

  • Završava “Oktobar u Narodnoj”: Večeras promocija knjige Mustafe Džafića i Nijaza Kurtovića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe