Pečeni luk

35185
Foto: Ilustracija
Sastojci:
4 veća ljubičasta luka (narezana na četvrtine),
4 kašike ulja,
2 kašike balzamičnog octa,
grančice timijana,
so, biber po želji.
Priprema:
Zagrijte rernu na 200 stepeni.
Na lim za pečenje prebacite očišćeni luk narezan na četvrtine (ili polovice ako imate manji luk) i pomiješajte ga s uljem, nešto soli i bibera te timijanom. Pecite luk oko 12 minuta.
Izvadite luk iz pećnice i pokapajte ga balzamičnim octom.
Nastavite peći luk još 10 do 15 minuta, odnosno dok ne omekša i ne dobije zlatnosmeđu boju.
Poslužite toplo kao prilog uz meso.
(Agencije)
Podijeli:
 - Stručni skup u Mostaru: Poticaje u poljoprivredi usmjeriti na kapitalna ulaganja
 - Granična policija BiH i Frontex – Partnerstvo za jačanje sigurnosti granica
 - Narodno pozorište Mostar nastavlja humanu misiju: Večeras “Hasanaginica”
 - Isplata penzija za oktobar počinje u srijedu
 - Završava “Oktobar u Narodnoj”: Večeras promocija knjige Mustafe Džafića i Nijaza Kurtovića






