Pečeni luk

84195

Sastojci: 4 veća ljubičasta luka (narezana na četvrtine), 4 kašike ulja, 2 kašike balzamičnog octa, grančice timijana, so, biber po želji.

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 200 stepeni.

2. Na lim za pečenje prebacite očišćeni luk narezan na četvrtine (ili polovice ako imate manji luk) i pomiješajte ga s uljem, nešto soli i bibera te timijanom. Pecite luk oko 12 minuta.

3. Izvadite luk iz pećnice i pokapajte ga balzamičnim octom.

4. Nastavite peći luk još 10 do 15 minuta, odnosno dok ne omekša i ne dobije zlatnosmeđu boju.

5. Poslužite toplo kao prilog uz meso.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Sirija priznala nezavisnost Kosova

  • Predstavnički dom PSBiH sutra o prijedlogu budžeta institucija BiH za 2025. godinu

  • Udruženje “Dignitet”: Jačanje saradnje institucija u zaštiti žrtava nasilja

  • Američka senatorka Shaheen: Ukidanje sankcija Dodiku je neodgovorno i prerano

  • Ambasadorica Castellani i pukovnik Seragusa razgovarali sa direktorom SIPA-e

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe