Pileća džigerica u sosu od paradajza

35257

Foto: Ilustracija

Sastojci
Potrebno je:
400 g pileće džigerice
1 glavica crvenog luka
2-3 čehna saransaka
200 ml pasiranog paradajza
1 puna kašika brašna
po ukusu so
po ukusu suhi biljni začin
po ukusu sjeckani paradajz

Priprema
Isjeckati crni luk i saransak na masnoći prodinstati u tavi. Zatim dodati pileću džigericu i dinstati dok ne omekša, uz povremeno dodavanje vode. U posudu dipati sok od paradajza i brašno, i fino sjediniti da nema grudvice, pa dodati u džigericu. Zatim dodati so, suhi biljni začin, majdonos i krčkati još nekoliko minuta. Prijatno!

(Recepti.com)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • U Sarajevu svečano obilježeni Dan Republike Turske i 102. godišnjice osnivanja Republike Turske

  • U Mostaru predstavljena monografija “GMO u poljoprivredi i šumarstvu”

  • Klub vijećnika Bošnjaka: Mevlana u “Staklenu banku”, izgradnja Hrvatskog kazališta na reviziju

  • EU donira zaštitnu opremu deminerskim timovima u BiH

  • Kruševo izbacilo Borac iz Kupa BiH

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe