Pileća krilca

35189

Foto: Ilustracija

Slatka, ljuta, hrskava i sočna, uz malu pomoć začina pileća krilca iz pećnice mogu imati okus roštilja.

Sastojci:
24 pileća krilca,
70 g brašna,
2 kašike praška za pecivo,
1 kašičica čilija u prahu,
1 kašičica bijelog luka u prahu,
1 kašičica luka u prahu,
120 ml BBQ umaka,
2 kašike meda.

Priprema:

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, čili u prahu, bijeli luk u prahu i luk u prahu.

Pomiješajte BBQ umak i med. Stavite sa strane.

Piletinu posolite i pobiberite. Svaki komad piletine umočite u začinjeno brašno.

Stavite krilca na nauljeni lim za pečenje. Pecite na 220 stepeni oko 15 minuta.

Okrenite krilca i pecite još 10 minuta ili dok ne budu pečena. Krilca obilno premažite umakom za roštilj. Pecite ih još oko 5 minuta.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Stručni skup u Mostaru: Poticaje u poljoprivredi usmjeriti na kapitalna ulaganja

  • Granična policija BiH i Frontex – Partnerstvo za jačanje sigurnosti granica

  • Narodno pozorište Mostar nastavlja humanu misiju: Večeras “Hasanaginica”

  • Isplata penzija za oktobar počinje u srijedu

  • Završava “Oktobar u Narodnoj”: Večeras promocija knjige Mustafe Džafića i Nijaza Kurtovića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe