Piletina sa senfom i susamom

35264
Sastojci
500 g pilećeg filea
0,3 dl ulja
3 kašike senfa
2 kašike susama
1 kašika soja sosa
1 kašičica soli
malo bibera
2-3 čehna saransaka
Priprema
Pileće bijelo meso bez kosti isjeći na štapiće debljine 1 – 1,5 cm. Posoliti, pobiberiti i premazati senfom sa obje strane.
U posudi za prženje zagrijati ulje pa staviti meso i pržiti na umjerenoj temperaturi dok ne dobije blago rumenu boju. Dodati soja sos i 1/2 dl vode i dinstati još 15-ak minuta. Meso izvaditi na tanjir. Na istom ulju propržiti kratko susam, vratiti meso i još malo pržiti na laganoj temperaturi sa obadvije strane.
Na kraju dodati saransak.
Služiti uz pire krompir, rižu, bareno povrće ili prilog po želji.
(Coolinarica)
Podijeli:
Ministarstvo obrazovanja HNK: Prekid prijevoza učenika Prve OŠ Stolac rezultat je politike lokalnog nivoa
Predstavljen izvještaj o analizi medijskih natpisa o ženama
SDA Stolac: Gradonačelnik Bošković uskraćuje pravo na prevoz učenicima bošnjačke nacionalnosti
Dvije osobe povrijeđene u saobraćajnoj nesreći na putu Hodbina – Stolac
Sistem obrazovanja mora se prilagoditi dinamičnom tržištu rada