Pizza sa lisnatim tijestom

Foto: Ilustracija
Pizza je jedan od najomiljenijih obroka širom svijeta, a ova verzija donosi svježi i hrskavi zaokret koji će oduševiti vaša nepca.
Savršena je za sve koji žele brzo i ukusno rješenje za večeru, a možete je prilagoditi sa svojim omiljenim dodacima. Ovaj recept je idealan za porodičnu večeru ili zabavu s prijateljima.
Sastojci
500 g lisnatog tijesta
200 g salame po vašem izboru
200 g sira po vašem izboru
paradajz sos
1 kašikica origana
So i biber
1 jaje
Priprema
Prvi korak je razvaljati lisnato tijesto na pobrašnjenoj podlozi. Cilj je dobiti tanku, ujednačenu površinu koju ćete kasnije izrezati u krugove.
Dok pripremate nadjev, zagrijte pećnicu na 200 stepeni. Okrugli kalup obložite papirom za pečenje kako biste spriječili da se pizza zalijepi.
U zdjeli pomiješajte paradajz sos, origano, so i biber. Na razvaljano tijesto rasporedite odabranu salamu i sir, a zatim prelijte pripremljenim paradajz sosom.
Izrežite tijesto na krugove, zatim svaki krug preklopite na pola. Pritisnite rubove kako biste ih dobro zatvorili, a prije pečenja izbodite površinu viljuškom. Ne zaboravite sve premazati jajetom za zlatnu boju.
Stavite pizzu u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite otprilike 20 minuta, ili dok ne dobije lijepu zlatno smeđu boju. Kada je gotova, izvadite je iz pećnice i poslužite toplo.
Možete dodati povrće poput paprika, gljiva ili maslina, a za ljubitelje mesa, kobasica će biti odličan izbor.
Svaki zalogaj donosi savršenu kombinaciju hrskavosti i sočnosti, a uz razne dodatke, svi će pronaći nešto za sebe. Isprobajte ga i uživajte u novoj omiljenoj varijanti pizze.
(Agencije)

Sirija priznala nezavisnost Kosova

Predstavnički dom PSBiH sutra o prijedlogu budžeta institucija BiH za 2025. godinu

Udruženje “Dignitet”: Jačanje saradnje institucija u zaštiti žrtava nasilja

Američka senatorka Shaheen: Ukidanje sankcija Dodiku je neodgovorno i prerano

Ambasadorica Castellani i pukovnik Seragusa razgovarali sa direktorom SIPA-e





