Popara od starog hljeba

Foto: Ilustracija
Popara:
Popara je staro jelo, odlično i za doručak i za večeru, uz čašu jogurta.
Najbolja je od starog domaćeg hljeba.
Neko je pravi sa vodom, a neko sa mlijekom.
Sastojci:
Stari hljeb isijeći na kockice
po potrebi vode
3-4 česme / češnja saransaka (bijelog luka)
1 kašika maslaca
malo soli
kajmaka,mliječnog namaza, starog suhog sira ili šta već imate
Priprema
U šerpu staviti vodu, dodati maslac, saransak i malo soli te ostaviti da prokuha.
Skloniti šerpu sa šporeta i u prokuhanu vodu, staviti kocke hljeba i sve dobro izmiješati.
Kada hljeb upije vodu, ocijediti višak vode iz šerpe.
Dodati mlječne proizvode, sir, kajmak, namaz i sve još jednom lagano promiješati.
Posluživanje
Poparu servirati u tanjiru i poslužiti uz čašu jogurta, kefira, kiselog mlijeka ili što Vam se prohtije.
Napomena
Ovo je jedan način kuhanja popare.
(Mostarski.ba)

Kapiten Zmajeva: Znam da nas sve stomak zaboli od riječi “baraž”, ali ja i dalje vjerujem

Anisu Kalajdžiću sud u Mostaru odredio jednomjesečni pritvor zbog ubistva Aldine Jahić

Ozvaničena saradnja između Zemaljskog muzeja BiH i Britanske ambasade

New York – Bećirović razgovarao s predsjednicom Generalne skupštine UN-a Annalenom Baerbock

Vlada FBiH pojašnjava fiskalizaciju: Nema oporezivanja lične imovine, ukinut limit od 5.000 KM





