Popara od starog hljeba

121827

Foto: Ilustracija

Popara:

Popara je staro jelo, odlično i za doručak i za večeru, uz čašu jogurta.

Najbolja je od starog domaćeg hljeba.

Neko je pravi sa vodom, a neko sa mlijekom.

Sastojci:

Stari hljeb isijeći na kockice

po potrebi vode

3-4 česme / češnja saransaka (bijelog luka)

1 kašika maslaca

malo soli

kajmaka,mliječnog namaza, starog suhog sira ili šta već imate

Priprema

U šerpu staviti vodu, dodati maslac, saransak i malo soli te ostaviti da prokuha.

Skloniti šerpu sa šporeta i u prokuhanu vodu, staviti kocke hljeba i sve dobro izmiješati.

Kada hljeb upije vodu, ocijediti višak vode iz šerpe.

Dodati mlječne proizvode, sir, kajmak, namaz i sve još jednom lagano promiješati.

Posluživanje

Poparu servirati u tanjiru i poslužiti uz čašu jogurta, kefira, kiselog mlijeka ili što Vam se prohtije.

Napomena

Ovo je jedan način kuhanja popare.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Kapiten Zmajeva: Znam da nas sve stomak zaboli od riječi “baraž”, ali ja i dalje vjerujem

  • Anisu Kalajdžiću sud u Mostaru odredio jednomjesečni pritvor zbog ubistva Aldine Jahić

  • Ozvaničena saradnja između Zemaljskog muzeja BiH i Britanske ambasade

  • New York – Bećirović razgovarao s predsjednicom Generalne skupštine UN-a Annalenom Baerbock

  • Vlada FBiH pojašnjava fiskalizaciju: Nema oporezivanja lične imovine, ukinut limit od 5.000 KM

SB Banner 1

■ Povezano

  • Oparuša – jeftino a vrhunsko jelo

  • Salata od piletine

  • Uštipci

  • Njegovo slatko veličanstvo “Sutlijaš”