Povrtni rižoto

34967

Foto: Ilustracija

Sastojci:
300 g riže,
5 kašika maslinovog ulja, 2 čehna saransaka,
2 paradajza,
1 žuta paprika,
1 patlidžan,
1 mrkva,
pola celera,
1 crveni luk,
2 tikvice,
30 g maslaca,
1 l supe od povrća,
parmezan za posipanje,
so i biber, vezica ruzmarina.

Priprema:

Isijecite paradajz na kockice, kao i tikvice, patlidžan i papriku. U teflonskoj tavi ugrijte ulje s nasjeckanim bijelim lukom, dodajte paradajz, papriku, patlidžan i tikvicu. Nakon nekoliko minuta, izvadite na tanjir.

U istoj tavi istopite maslac i tu ubacite celer, mrkvu i luk, potom i rižu pa dinstajte 10 minuta. Dodajte so i biber i isjeckanu vezu ruzmarina te malo vode. Dovršite kuhanje postupnim dolijevanjem supe od povrća.

Kad je riža gotova, pomiješajte je s povrćem koje ste ranije stavili na tanjir. Na kraju sve pospite parmezanom.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Ismail Ćidić: Zapažanja nakon ukidanja američkih sankcija Dodiku i ostalima

  • U Centru za kulturu Mostar otvorena izložba fotografija Esada Ese Lukača

  • Bilić traži osnivanje registra onkoloških pacijenata

  • Siniša Skočibušić ostaje na čelu ZZJZFBiH još četiri godine

  • UEFA ekspresno kaznila Zrinjski i Savića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe