Punjena jaja

116623

Sastojci:

Jaja, 4 komada
Majoneza, 85 grama
Senf, 85 grama
Sudžuk, 100 grama
Kiseli krastavac, po želji
sir (edamer, gauda)
biber
dimnjena  mljevena paprika
majdonos

Priprema:

Skuhati tvrdo jaja, oguliti i presjeći na pola.

Izvaditi žumance, tako da ne oštetite bjelanjak. Sudžuk isjeći na male kockice.

U posudu staviti žumance, sudžuk, majonezu, senf i sjediniti.

Smjesom popuniti bjelanjke i oblikovati kašikom.

Po vrhu izrendari kiseli krastavac i sir, pobiberiti i posuti dimnjenog mljevenom paprikom. Ukrasiti nasjeckanim majdonosom.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Šef EU Delegacije u BiH: Politički lideri moraju ubrzati pristup Evropskoj uniji

  • Naila Velagić – prva učenica osnovne škole u Livnu sa hidžabom

  • Ombudsmani BiH: Osigurati jednaka prava osobama s invaliditetom

  • Jaja A klase iz BiH ne mogu na tržište Evropske unije

  • Minimalac od 1.600 KM: Može li FBiH izdržati?

SB Banner 1

■ Povezano

  • Lokum – topi se u ustima

  • Šnenokle – kako se prave ponajbolje šnenokle?

  • Miris jeseni: Cimet rolnice

  • Brze kiflice sa svježim sirom