Punjena piletina

35174
Foto: Ilustracija
Sastojci:
pileći fileti,
100 g tvrdog žutog sira,
100 g suhog mesa,
250 g šampinjona,
1 paradajz,
1 kašičica senfa,
400 ml vrhnja za kuhanje,
100 ml bijelog vina,
so, biber.
Priprema:
Piletinu istucite batom za meso, posolite i na nju stavite jednu krišku sira i list suhog mesa.
Sve preklopite i pričvrstite čačkalicama. Umjesto suhog mesa možete staviti i pureću salamu. Punjene filete pržite na laganoj vatri po 5 minuta sa svake strane.
Izvadite piletinu i stavite u posudu, na toplo.
Na preostalu masnoću u tavi dodajte nasjeckan paradajz i šampinjone i dinstajte 10-15 minuta.
Potom dodajte senf, vrhnje za kuhanje, bijelo vino, biber, malo prokuhajte, pa vratite piletinu. Pustite da se kuha još 10-15 minuta.
(Agencije)
Podijeli:
 - Visoka predstavnica EU i potpredsjednica EK Kaja Kallas 3. novembra u posjeti BiH
 - Promocijom knjige “Metode igre i kreativna terapija” završena manifestacija “Oktobar u Narodnoj”
 - Hrvatska u Vijeću sigurnosti UN-a ponovo dovela u pitanje izborni sistem u BiH
 - Komšić u UN-u: Rješenje za krizu bi bio novi visoki predstavnik ili duboke reforme i ustavne promjene
 - Ministarstvo finansija HNK posjetila delegacija Konzulata Hrvatske






