Punjena piletina

35174

Foto: Ilustracija

Sastojci:
pileći fileti,
100 g tvrdog žutog sira,
100 g suhog mesa,
250 g šampinjona,
1 paradajz,
1 kašičica senfa,
400 ml vrhnja za kuhanje,
100 ml bijelog vina,
so, biber.

Priprema:

Piletinu istucite batom za meso, posolite i na nju stavite jednu krišku sira i list suhog mesa.

Sve preklopite i pričvrstite čačkalicama. Umjesto suhog mesa možete staviti i pureću salamu. Punjene filete pržite na laganoj vatri po 5 minuta sa svake strane.

Izvadite piletinu i stavite u posudu, na toplo.

Na preostalu masnoću u tavi dodajte nasjeckan paradajz i šampinjone i dinstajte 10-15 minuta.

Potom dodajte senf, vrhnje za kuhanje, bijelo vino, biber, malo prokuhajte, pa vratite piletinu. Pustite da se kuha još 10-15 minuta.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Visoka predstavnica EU i potpredsjednica EK Kaja Kallas 3. novembra u posjeti BiH

  • Promocijom knjige “Metode igre i kreativna terapija” završena manifestacija “Oktobar u Narodnoj”

  • Hrvatska u Vijeću sigurnosti UN-a ponovo dovela u pitanje izborni sistem u BiH

  • Komšić u UN-u: Rješenje za krizu bi bio novi visoki predstavnik ili duboke reforme i ustavne promjene

  • Ministarstvo finansija HNK posjetila delegacija Konzulata Hrvatske

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe