Punjena piletina

Foto: Ilustracija
Sastojci: pileći fileti, 100 g tvrdog žutog sira, 100 g suhog mesa, 250 g šampinjona, 1 paradajz, 1 kašičica senfa, 400 ml vrhnja za kuhanje, 100 ml bijelog vina, so, biber.
Priprema:
1. Piletinu istucite čekićem za meso, posolite i na nju stavite jednu krišku sira i list suhog mesa.
2. Sve preklopite i pričvrstite čačkalicama. Umjesto suhog mesa možete staviti i pureću salamu. Punjene filete pržite na laganoj vatri po 5 minuta sa svake strane.
3. Izvadite piletinu i stavite u posudu, na toplo.
4. Na preostalu masnoću u tavi dodajte nasjeckan paradajz i šampinjone i dinstajte 10-15 minuta.
5. Potom dodajte senf, vrhnje za kuhanje, bijelo vino, biber, malo prokuhajte, pa vratite piletinu. Pustite da se kuha još 10-15 minuta.
(Vaša Kuharica)

Ismail Ćidić: Zapažanja nakon ukidanja američkih sankcija Dodiku i ostalima

U Centru za kulturu Mostar otvorena izložba fotografija Esada Ese Lukača

Bilić traži osnivanje registra onkoloških pacijenata

Siniša Skočibušić ostaje na čelu ZZJZFBiH još četiri godine

UEFA ekspresno kaznila Zrinjski i Savića





