Punjeni pileći batak i karabatak

35246

Sastojci:

4 komada pilećih bataka i karabataka (oko 600 g),

200 g kremastog sira,

juneća maramica,

so,

biber,

začini prema želji.

Priprema:

Otkoštene zabatke operite, posušite papirnim ubrusom i natrljajte solju, biberom i začinima.

Pustite da odstoje oko 30 minuta.

Sirom napunite meso.

Potom ga umotajte u juneću maramicu i pecite oko 40 minuta na roštilju.

(Vaša kuharica)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Federacija BiH bilježi 160.028 dolazaka turista u septembru

  • Ministarstvo finansija HNK izvršava sve zakonom propisane obaveze i isplate finansijskih sredstava

  • Utakmice 13. kola WWin lige BiH od petka do nedjelje

  • Zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine 3. i 4. novembra u Sarajevu

  • Skandal u Parlamentu: Ko je prekrio grb i iznio zastave BiH!?

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe