Pura, lagana i zdrava

34979

Ilustracija

Osnovni recept za kuhanje pure

5-6 šoljica vode (oko 1,5 l) 2-3 šoljice kukuruznog brašna
1 kašika soli

Veća količina kukuruznog brašna jelo će učiniti gušćim. Ako želite skratiti vrijeme kuhanja, vodu možete zakuhati u kuhalu za vodu i prebaciti je u posudu u kojoj nastavljate kuhati. Dodati so te lagano, uz stalno miješanje, da ne nastanu grudvice, dodavati i ukuhavati kukuruzno brašno.

Koristite što dužu kuhaču kako vas kipući mjehurići pure ne bi poprskali i opekli.

Puru po želji začiniti. Poslužiti uz jogurt, mileram, sir….

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Još nema dogovora Vlade HNK i Sindikata zdravstvenih radnika

  • Potvrdila porodica: Identifikovano tijelo Fatime Džajić

  • Premijer Nikšić razgovarao s ambasadoricom NR Kine o unapređenju saradnje

  • Rođeni dobili pojačanja u stručnom štabu

  • Održana konferencija Erasmus+ projekta TCCWB na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru

SB Banner 1

■ Povezano

  • Bosanski lonac

  • Smokvara

  • Juneći gulaš za današnji ručak

  • Kompot od suhih šljiva