Pura, lagana i zdrava

124781

Osnovni recept za kuhanje pure

5-6 šoljica vode (oko 1,5 l) 2-3 šoljice kukuruznog brašna
1 kašika soli

Veća količina kukuruznog brašna jelo će učiniti gušćim. Ako želite skratiti vrijeme kuhanja, vodu možete zakuhati u kuhalu za vodu i prebaciti je u posudu u kojoj nastavljate kuhati. Dodati so te lagano, uz stalno miješanje, da ne nastanu grudvice, dodavati i ukuhavati kukuruzno brašno.

Koristite što dužu kuhaču kako vas kipući mjehurići pure ne bi poprskali i opekli.

Puru po želji začiniti. Poslužiti uz jogurt, mileram, sir….

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Mirza Delibašić kandidat za košarkašku Kuću slavnih

  • Pura, lagana i zdrava

  • Saobraća se po mokrom i klizavom kolovozu

  • U Historijskom muzeju u utorak otvorenje izložbe “Društvo na aparatima – 80 godina BHRT-a”

  • Novogodišnja predstava “Dobrodošao Djeda Mraze” u Pozorištu lutaka Mostar

SB Banner 1

■ Povezano

  • Danas za ručak brzo i lagano: Rižoto

  • Domaća supa sa knedlama

  • Ruska baklava

  • Ukusno i brzo/Musaka