Ruska baklava

124622

foto: internet

Sastojci:

Za biskvit:
Jaje
60g šećer
150ml ulje
10g prašak za pecivo
200g kokos
200g orasi
200g grožđice

Za agdu

200g šećer
100ml voda
šlag
250ml vrhnje za šlag

Priprema:

Umutite jaje sa šećerom dok masa ne postane pjenasta.

Dodajte ulje i kratko umutite.Dodajte prašak za pecivo, kokos, orahe i grožđice pa lagano promiješajte špatulom.

Sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh, poravnajte.

Pecite u rerni na 180°C oko 25–30 minuta, provjerite čačkalicom.

Izrežite na željeni oblik dekorišite šlagom.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • “Pravi” Ronaldo prije 29 godina odlučio susret Brazil – BiH

  • Nova Kort vikend akcija 19-21.12.

  • Turčin ulazi u historiju ski-skokova

  • Ruska baklava

  • Otvoren novi most u Donjoj Jasenici

SB Banner 1

■ Povezano

  • Ukusno i brzo/Musaka

  • Bosanski lonac

  • Smokvara

  • Juneći gulaš za današnji ručak