Štrudla od tikve

35143

Foto: Ilustracija

Sastojci:
800 g tikve,
500 g jufki za pitu,
6 kašika šećera,
100 ml ulja,
1 kesica cimeta,
1 kešica vanilin šećera.

Priprema:

Tikvu ogulite, narendajte pa pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom.

Stavite prvu koru, namažite uljem pa stavite drugu koru. Stavite malo fila i zamotajte.

Stavite u namašćen pleh, a ponavljajte s ostalim korama i filom.

Pospite uljem i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 30 minuta.

(Agencije)

 

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Bilić (HDZ 1990) traži osnivanje registra onkoloških pacijenata

  • Siniša Skočibušić ostaje na čelu ZZJZFBiH još četiri godine

  • UEFA ekspresno kaznila Zrinjski i Savića

  • Izložba ‘AquaArt’ spojila more, umjetnost i mlade u Neumu

  • Najavljen bogat program međunarodne konferencije “Zelene knjižnice – održiva budućnost knjižničarstva”

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe