Teleća džigerica

34994
Sastojci:
1 kg džigerice,
2 dl ulja,
1 glavica crnog luka,
1 paprika,
1 kašika brašna,
so, biber u zrnu,
majdonos
lovorov list,
mljevena paprika,
vegeta.
Priprema:
Izdinstati luk i papriku na ulju, dodati isječenu džigericu, biber u zrnu, lovorov list, posoliti i ostaviti na laganoj vatri još 15 minuta.
Nakon što se jelo izdinsta dodati 1 kašiku brašna, 1 kašikicu mljevene paprike i 1 dl vode i kuhati oko 30 minuta.
Na kraju dodati majdonos i vegetu. Servirati vruću džigericu, dekorisati po želji.
(Agencije)
Podijeli:

Snažan udarac Rusiji od najvećih uvoznika ruske nafte

„Majke enklava Srebrenica i Žepa“ traže postavljanje nišana za nestale u genocidu

Treneri Marušić taekwondo akademije dobitnici priznanja za vrhunske sportske rezultate

Gradonačelnik Kordić: Savez općina i gradova doprinosi unapređenju saradnje lokalnih zajednica i institucija

Autoceste FBiH – mjerna jedinica za kašnjenja





