Teleća džigerica

34994

Sastojci:
1 kg džigerice,
2 dl ulja,
1 glavica crnog luka,
1 paprika,
1 kašika brašna,
so, biber u zrnu,
majdonos
lovorov list,
mljevena paprika,
vegeta.

Priprema:

Izdinstati luk i papriku na ulju, dodati isječenu džigericu, biber u zrnu, lovorov list, posoliti i ostaviti na laganoj vatri još 15 minuta.

Nakon što se jelo izdinsta dodati 1 kašiku brašna, 1 kašikicu mljevene paprike i 1 dl vode i kuhati oko 30 minuta.

Na kraju dodati majdonos i vegetu. Servirati vruću džigericu, dekorisati po želji.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Snažan udarac Rusiji od najvećih uvoznika ruske nafte

  • „Majke enklava Srebrenica i Žepa“ traže postavljanje nišana za nestale u genocidu

  • Treneri Marušić taekwondo akademije dobitnici priznanja za vrhunske sportske rezultate

  • Gradonačelnik Kordić: Savez općina i gradova doprinosi unapređenju saradnje lokalnih zajednica i institucija

  • Autoceste FBiH – mjerna jedinica za kašnjenja

SB Banner 1

■ Povezano

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe

  • Prijedlog za desert: Dobre stare hurmašice