Teleća džigerica

34994
Sastojci:
1 kg džigerice,
2 dl ulja,
1 glavica crnog luka,
1 paprika,
1 kašika brašna,
so, biber u zrnu,
majdonos
lovorov list,
mljevena paprika,
vegeta.
Priprema:
Izdinstati luk i papriku na ulju, dodati isječenu džigericu, biber u zrnu, lovorov list, posoliti i ostaviti na laganoj vatri još 15 minuta.
Nakon što se jelo izdinsta dodati 1 kašiku brašna, 1 kašikicu mljevene paprike i 1 dl vode i kuhati oko 30 minuta.
Na kraju dodati majdonos i vegetu. Servirati vruću džigericu, dekorisati po želji.
(Agencije)
Podijeli:

Baletna predstava “Orašar” večeras u Mostaru

Rotary club Mostar i partneri iz Beča osigurali stipendije za štićenike Dječjeg doma Mostar

Danas za ručak brzo i lagano: Rižoto

Predstavljena knjiga “Potraga za izgubljenim znakovima postojanja-Hivzija Hasandedić 1915–2003”

Mostar: Pet godina Muzeja moderne umjetnosti




