Topli sendvič

35210

Foto: Ilustracija

Sastojci:
6 kriški hljeba,
2 struka prase,
50 g gorgonzole,
6 kašika pasiranog paradajza,
maslinovo ulje,
300 g suhog mesa.

Priprema:

Bijele dijelove prase operite, očistite i narežite na tanke kolutove. Kratko prodinstajte na tavi.

Hljeb nakapajte maslinovim uljem, namažite paradajzom.

Na vrh poslažite prasu, suho meso i gorgonzolu narezanu na kockice te zapecite u rerni dok se sir ne rastopi, po želji tostirati.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Ismail Ćidić: Zapažanja nakon ukidanja američkih sankcija Dodiku i ostalima

  • U Centru za kulturu Mostar otvorena izložba fotografija Esada Ese Lukača

  • Bilić traži osnivanje registra onkoloških pacijenata

  • Siniša Skočibušić ostaje na čelu ZZJZFBiH još četiri godine

  • UEFA ekspresno kaznila Zrinjski i Savića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe