Tost sa sirom i kimchijem

35188

Foto: Ilustracija

Sastojci:
60 g naribanog sira po želji,
40 g ocijeđenog kimchija,
2 kriške hljeba,
1 kašika majoneze,
1 kašika maslaca.

Priprema:

U većoj tavi rastopite kašiku maslaca pa na njemu prepirjajte kimchi. Pirjajte ga svega nekoliko minuta da zagrijete fermentirani kineski kupus.

Napravite u tavi mjesta i za hljeb podalje od kimchija.

Vanjsku stranu hljeba premažite majonezom te stavite na zagrijanu tavu.

Na obje kriške kruha stavite naribani sir, smanjite temperaturu na lagano i pecite tako oko pet do sedam minuta dok se sir ne rastopi.

Prebacite zagrijani kimchi na jednu krišku hljeba, a drugom je preklopite. Špatulom stisnite tost sendvič i pustite da se termički obradi do kraja, odnosno dok obje strane ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju.

Poslužite odmah!

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Stručni skup u Mostaru: Poticaje u poljoprivredi usmjeriti na kapitalna ulaganja

  • Granična policija BiH i Frontex – Partnerstvo za jačanje sigurnosti granica

  • Narodno pozorište Mostar nastavlja humanu misiju: Večeras “Hasanaginica”

  • Isplata penzija za oktobar počinje u srijedu

  • Završava “Oktobar u Narodnoj”: Večeras promocija knjige Mustafe Džafića i Nijaza Kurtovića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe