Zapečena tunjevina sa makaronama

35224
Foto: Ilustracija
Sastojci:
pakovanje makarona,
konzerva tunjevine,
400 g paradajza isječenog na tanke kriške,
mala tikvica isječena na kriške,
2 paprike isječene na kockice,
glavica crnog luka isitnjena,
čehno saransaka
malo rendanog sira,
kašika maslinovog ulja.
Priprema:
1. Propržiti crni i bijeli luk na maslinovom ulju. Dodati ostalo povrće i dinstati još 15 minuta.
2. Za to vrijeme skuhati makarone, ocijediti, pomiješati sa tunjevinom i povrćem.
3. Sipati u vatrostalnu posudu, posuti rendanim sirom i zapeći u rerni oko 15 minuta.
(Vaša kuharica)
Podijeli:

Ismail Ćidić: Zapažanja nakon ukidanja američkih sankcija Dodiku i ostalima

U Centru za kulturu Mostar otvorena izložba fotografija Esada Ese Lukača

Bilić traži osnivanje registra onkoloških pacijenata

Siniša Skočibušić ostaje na čelu ZZJZFBiH još četiri godine

UEFA ekspresno kaznila Zrinjski i Savića





