Zapečena tunjevina sa makaronama

35224

Foto: Ilustracija

Sastojci:

pakovanje makarona,

konzerva tunjevine,

400 g paradajza isječenog na tanke kriške,

mala tikvica isječena na kriške,

2 paprike isječene na kockice,

glavica crnog luka isitnjena,

čehno saransaka

malo rendanog sira,

kašika maslinovog ulja.

Priprema:
1. Propržiti crni i bijeli luk na maslinovom ulju. Dodati ostalo povrće i dinstati još 15 minuta.
2. Za to vrijeme skuhati makarone, ocijediti, pomiješati sa tunjevinom i povrćem.
3. Sipati u vatrostalnu posudu, posuti rendanim sirom i zapeći u rerni oko 15 minuta.

(Vaša kuharica)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Ismail Ćidić: Zapažanja nakon ukidanja američkih sankcija Dodiku i ostalima

  • U Centru za kulturu Mostar otvorena izložba fotografija Esada Ese Lukača

  • Bilić traži osnivanje registra onkoloških pacijenata

  • Siniša Skočibušić ostaje na čelu ZZJZFBiH još četiri godine

  • UEFA ekspresno kaznila Zrinjski i Savića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe