Zapečena tunjevina sa makaronima

35140

Foto: Ilustracija

Sastojci:
pakovanje makarona,
konzerva tunjevine,
400 g paradajza isječenog na tanke kriške,
mala tikvica isječena na kriške,
2 paprike isječene na kockice,
glavica crnog luka isitnjena,
čehno isitnjenog saransaka,
malo rendanog sira,
kašika maslinovog ulja.

Priprema:
Propržiti crni i bijeli luk na maslinovom ulju. Dodati ostalo povrće i dinstati još 15 minuta.
Za to vrijeme skuhati makarone, ocijediti, pomiješati sa tunjevinom i povrćem.
Sipati u vatrostalnu posudu, posuti rendanim sirom i zapeći u rerni oko 15 minuta.

(Agencije)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Otvoren grandiozni muzej u Egiptu: Prvi put se može posjetiti Tutankamonova grobnica

  • Uhapšena dva policijska službenika MUP-a KS, osumnjičeni za uznemiravanje i spolnu zloupotrebu djeteta

  • Pozorište lutaka Mostar privodi kraju rad na novoj predstavi: Premijera u petak

  • Počinje Borsa Open 2025

  • Velež danas gostuje na Grbavici

SB Banner 1

■ Povezano

  • Kompot od suhih šljiva

  • Sultan kebab

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe