Zeljanica

34939
Sastojci za jufku
500 grama brašna
malo soli
malo ulja
voda
Za fil
1 kilogram spanaka/špinata
2 do 3 kašike sira
4 do 5 kašika pavlake
3 do 4jaja
putera za politi pitu
malo soli
Priprema
Od navedenih sastojaka za jufku zakuhati tijesto. Nauljiti i ostaviti 15 minuta da odstoji.
Nakon toga tijesto podijeliti u 4 jufke pa razvijati oklagijom, dok jufka ne bude dovoljno tanka.
Sve navedene sastojke za fil dobro izmiješati.
Razvijenu jufku razrezati na 3 dijela i posuti filom, zamotati jufku pa slagati u tepsiju.
Pitu peći dok fino ne porumeni, pa politi uprženim puterom.
(Mostarski.ba)
Podijeli:
Koncert grupe “Ko Su Ovi” sutra na platou Tepa u okviru Sajma obrtništva i turizma Mostar
Svjetski dan hrane: Zdrava ishrana nije luksuz, već pravo
Wizz Air širi letove iz Tuzle: Stiže nova linija za Bratislavu
U rijeci kod Prozora pronađeno biće iz davno zaboravljenog vremena
CIK potvrdio kandidatske liste: Šest kandidata u utrci za predsjednika RS-a