Zeljanica

34939

Sastojci za jufku
500 grama brašna
malo soli
malo ulja
voda

Za fil
1 kilogram spanaka/špinata
2 do 3 kašike sira
4 do 5 kašika pavlake
3 do 4jaja
putera za politi pitu
malo soli

Priprema
Od navedenih sastojaka za jufku zakuhati tijesto. Nauljiti i ostaviti 15 minuta da odstoji.
Nakon toga tijesto podijeliti u 4 jufke pa razvijati oklagijom, dok jufka ne bude dovoljno tanka.
Sve navedene sastojke za fil dobro izmiješati.

Razvijenu jufku razrezati na 3 dijela i posuti filom, zamotati jufku pa slagati u tepsiju.

Pitu peći dok fino ne porumeni, pa politi uprženim puterom.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Predstavljena knjiga “Potraga za izgubljenim znakovima postojanja-Hivzija Hasandedić 1915–2003”

  • Mostar: Pet godina Muzeja moderne umjetnosti

  • Mostar: Gradsko vijeće zasjeda u utorak

  • HNK: U protekla 24 sata deset saobraćajnih nesreća

  • Velika porezna kontrola u FBiH

SB Banner 1

■ Povezano

  • Domaća supa sa knedlama

  • Ruska baklava

  • Ukusno i brzo/Musaka

  • Bosanski lonac