Categories: Recept 5/7|Published On: 23/8/2022|

Čupavci

Sastojci:

2 jaja,

1 šoljica ulja,

9 šoljica oštrog brašna,

4 šoljice smeđeg šećera,

1 prašak za pecivo,

naribana korica jednog limuna.

Za čokoladu:

pola šoljice vode,

pola šoljice šećera,

100 g tamne čokolade,

dvije kašike maslaca,

200 g mljevenog kokosa.

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 stepeni. Umutite jaja i ulje, dodajte brašno, šećer, limunovu koricu i prašak za pecivo. Izlijte na papir za pečenje u posudi za pečenje i pecite 25-30 minuta.

Pečen biskvit ohladite i narežite na kocke. Zagrijte vodu i šećer, da se šećer rastopi, te dodajte čokoladu i maslac. Miješajte na najmanjoj temperaturi dok se čokolada ne rastopi. Potom ohladite.

Kocke biskvita umačite u čokoladu i svaki komad uvaljajte u mljeveni kokos.

(Mostarski.ba)

Related Posts