Categories: Aktuelno u Mostaru, Mostar|Published On: 29/4/2022|

Kordić: Ideja je zapušteni dio grada vratiti građanima Mostara

Mostar je grad sunca jer ima mnogo sunčanih dana ali, na žalost, sve manje zelenih površina, istaknuto je na javnoj raspravi na temu “Revitalizacija urbanih zelenih površina u Gradu Mostaru – park šuma na lokalitetu Biskupova glavica – Bijeli brijeg”.

Kako bi se stanje sa zelenilom poboljšalo prezentiran je projekt revitalizacije lokaliteta Biskupova glavica – Bijeli brijeg, od Partizanskog spomen groblja do “velikih stepenica” na Bijelom brijegu.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić kazao je kako je ideja zapušteni dio grada ponovo vratiti građanima Mostara.

Kazao je kako se veseli projektu te da od početka prati razvoj tog projekta.

“U početku smo mislili srediti samo dio prostora, a kako se projekt razvijao i kako su se uključivali drugi akteri u cijelu priču, pomalo su nam apetiti postajali sve veći, odnosno poslušali smo dobre ideje koje pokušavamo sada implementirati”, istaknuo je Kordić.

Dodao je kako kako su im se u međuvremenu javile i međunarodne organizacije i Britanska ambasada koja ima želju dati podršku provedbi ovog projekta.

“Nadam se da ćemo do ljeta ili negdje u ranu jesen imati završen ovaj projekt i da će spomenuti prostor biti stavljen u funkciju”, kazao je mostarski gradonačelnik.

Darko Karačić iz građanske inicijative “Zajedno za Trimušu” novinarima je kazao već deset godina zajedno s drugim volonterima brinu o “plućima grada”.

“Za nas je ovo veliki dan jer je Grad Mostar prepoznao i pripremio određene projekte. I mi smo slali prijedloge kako popuniti sadržajima prostor park-šume, od trkaćih staza, dječjih igrališta, parka za pse, adrenalin parka, i danas ćemo vidjeti koje su sve ideje usvojene”, kazao je Karačić.

Dodao je kako se nada da će vrlo skoro djeca, rekreativci, penzioneru, biciklisti, trkači, dobiti uređen prostor u samom gradu u kojem će moći uživati i rekreirati se.

Vijećnica u Gradskom vijeću Mostara Boška Ćavar prije početka rasprave istaknula kako očekuje da se u okviru projekta uređenja lokaliteta Biskupova glavica – Bijeli brijeg obnovi i uredi Partizansko spomen groblje.

Dodala je kako nije dobila nikakve materijale o samom projektu te da ne zna na što se sve planira trošiti novac.

(Fena)

Related Posts