Aromatizirana voda je ukusan i osvježavajući spas tokom vrućih ljetnih dana

110282

Unos vode je ključan za zdrav rad organizma i zdravu i sjajnu kožu, a to je posebno važno ljeti.

Ljeti se više znojimo i gubimo puno vode zbog čega dodatno trebamo obratiti pažnju na dovoljan unos vode. To može postati naporno i dosadno, no zato običnu vodu možete zamijeniti ukusnim aromatiziranim vodama, a u nastavku otkrijte kako.

Voda s okusom

Ovo svatko može napraviti kod kuće! Svojoj vodi dodajte jagode, borovnice, listiće mente, svježi krastavac, kockice lubenice ili bilo koje drugo voće ili osvježavajuće povrće koje volite. Osim toga, ujutro možete popiti čašu tople vode s limunom koja će vas razbuditi, dati vam energije, pokrenuti probavu i probuditi kožu.

Mineralna voda

Osim što je možete dodati u svoju beauty rutinu, pred kraj radnog vremena običnu vodu zamijenite za mineralnu. Kao prvo, tako ćete i dalje uzimati potrebnu količinu vode, ali ćete unijeti promjenu i razbuditi osjetila. A osim toga, kad se pred kraj radnog vremena s obične vode prebacite na mineralnu, stvorit ćete ritual prije odlaska kući i dati svojem tijelu do znanja da je posao gotov za danas i da se može opustiti.

Napravite vlastiti ledeni čaj

I čaj je zapravo još jedna vrsta vode s okusom. Zato odaberite svoj omiljeni čaj i skuhajte ga, u njega dodajte med, limun, naranče ili što god volite pa ga dobro ohladite i ponesite sa sobom na posao, plažu ili gdje god ste već krenuli.

(zenski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Koncert grupe “Ko Su Ovi” sutra na platou Tepa u okviru Sajma obrtništva i turizma Mostar

  • Svjetski dan hrane: Zdrava ishrana nije luksuz, već pravo

  • Wizz Air širi letove iz Tuzle: Stiže nova linija za Bratislavu

  • U rijeci kod Prozora pronađeno biće iz davno zaboravljenog vremena

  • CIK potvrdio kandidatske liste: Šest kandidata u utrci za predsjednika RS-a

SB Banner 1

■ Povezano

  • Sevdidžan, i to iz Mostara

  • Malidžano, znate li šta je malidžano?

  • Evo kako da napravite najzdraviji sok ove jeseni

  • Domaća tarhana, od sušenja do kuhanja