Popara

112240

Popara je staro jelo, odlično i za doručak i za večeru, uz čašu jogurta.
Najbolja je od starog domaćeg hljeba.
Neko je pravi sa vodom, a neko sa mlijekom.

Sastojci:
Stari hljeb isijeći na kockice
po potrebi vode
3-4 česme / češnja saransaka (bijelog luka)
1 kašika maslaca
malo soli
kajmak, mliječni namaz, starog suhog sira ili šta već imate

Priprema
U šerpu staviti vodu, dodati maslac, saransak i malo soli te ostaviti da prokuha.

Skloniti šerpu sa šporeta i u prokuhanu vodu, staviti kocke hljeba i sve dobro izmiješati.

Kada hljeb upije vodu, ocijediti višak vode iz šerpe.

Dodati mlječne proizvode, sir, kajmak, namaz i sve još jednom lagano promiješati.

Posluživanje
Poparu servirati u tanjiru i poslužiti uz čašu jogurta, kefira, kiselog mlijeka ili što Vam se prohtije.

Napomena
Ovo je jedan način kuhanja popare.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Članovi federalnog odbora posjetili Konjic: Fokus na sanaciju šteta od poplava i klizišta

  • Poziv građanima Mostara: Učestvujte u istraživanju o huliganizmu i sigurnosti u gradu

  • Slijedi li novi talas poskupljenja kafe?

  • Mostar: Obilježavanje Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima

  • Objavljena nova lista najmoćnijih pasoša: SAD prvi put ispao iz top 10, gdje je sada BiH

SB Banner 1

■ Povezano

  • Sevdidžan, i to iz Mostara

  • Malidžano, znate li šta je malidžano?

  • Evo kako da napravite najzdraviji sok ove jeseni

  • Domaća tarhana, od sušenja do kuhanja