Džigarica na kiselo

112979
Sastojci:
Goveđa džigarica: 500 grama
luka dvije veće glavice
soka od limuna, 2 kašike
paradajz sos, 4 kašike
dimljena mljevena paprika jedna kašika
saransak, 2-3 česme
jedna mrkva
so i biber, po ukusu
ulje, 2-3 kasike
voda, 200 mililitara
brašno, na vrh kašike
Priprema:
U tavi propržiti luk da omekša. Dodati mrkvu i saransak.
Dodati na kocke izrezanu džigaricu i začine te paradajz sos, dimljenu papriku i sok od limuna.
Sve dobro izmiješati i pustiti da se prži oko 10 minuta.
Dodati 100 mililitara vode i pustiti da se krčka još desetak minuta.
Uzeti na vrhu kašike brašna, razmutiti sa malo hladne vode pa izliti u tavu sa džigaricom.
Promiješati, prokuhati i ugasiti peć.
Gotovu džigaricu servirati sa purom, pire krompirom ili rižom.
(Mostarski.ba)
Podijeli:

Rahimić poziva građane da se uključe u Program rada Gradskog vijeća za 2026. godinu

Berberović iz Ankare za Mostarski.ba o povezivanju Mostara i Istanbula

Otkriće u Istanbulu: Pronađen mezar muftije Ali Fehmi-ef. Džabića

U FBiH četiri puta više bolovanja nego u EU

Balukčić u Livnu: Hrvati u RS su pred nestankom





