Sataraš – vrhunac ljetne trpeze

115088

Sastojci:
1/2 decilitra ulja
2 velike glavice crvenog luka
7-8 paprika
4-5 kavada / paradajza
1 česma saransaka (po želji)
kašikica soli
biber
mješavina začina

Priprema
Na ulju propržite sitno sjeckani luk i saransak oko 5 minuta na jačoj vatri, dodajte papriku isjeckanu na kockice i pržite još 10 minuta. Nakon toga dodajte paradajz isječen na četvrtine i šolju vode te pržite još 25 minuta. Vode dodavati po potrebi.

Posluživanje
Sataraš „voli“ mileram, pavlaku, sir…

Napomena
U sataraš mnogi vole dodati fildžan riže.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • CBBiH podsjeća: Rok za zamjenu novčanica izdatih od 1998. do 2009. do kraja ove godine

  • Udruženja žrtava o veličanju ratnih zločinaca na Palama: Šta radi Tužilaštvo BiH?

  • Delegirane sudije za mečeve Kupa BiH

  • Grad Mostar: Javni poziv za poljoprivredne proizvođače

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

SB Banner 1

■ Povezano

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe

  • Prijedlog za desert: Dobre stare hurmašice

  • Krzatma – mesna rapsodija trpeze