Sataraš – vrhunac ljetne trpeze

115088

Sastojci:
1/2 decilitra ulja
2 velike glavice crvenog luka
7-8 paprika
4-5 kavada / paradajza
1 česma saransaka (po želji)
kašikica soli
biber
mješavina začina

Priprema
Na ulju propržite sitno sjeckani luk i saransak oko 5 minuta na jačoj vatri, dodajte papriku isjeckanu na kockice i pržite još 10 minuta. Nakon toga dodajte paradajz isječen na četvrtine i šolju vode te pržite još 25 minuta. Vode dodavati po potrebi.

Posluživanje
Sataraš „voli“ mileram, pavlaku, sir…

Napomena
U sataraš mnogi vole dodati fildžan riže.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Hercegovačka turneja: Nakon Mostara i Stoca Bećirović posjetio Čapljinu

  • Usvojena Rezolucije o zaštiti civila, humanitarnoj pomoći i slobodi medija u Palestini

  • U Federalnom tužilaštvu formiran predmet zbog prodaje državne imovine u Stocu

  • Posušje od FS BiH traži izuzeće sudaca za utakmicu sa Zrinjskim

  • Sarajevo: Održan okrugli sto povodom 120 godina od rođenja akademika Hamdije Ćemerlića

SB Banner 1

■ Povezano

  • Škemba – il’ je volite il’ ne volite

  • Halva

  • Pripremite se za zimu i napravite domaći ajvar

  • Starinska pita od šljiva s malo sastojaka