Sataraš – vrhunac ljetne trpeze

115088

Sastojci:
1/2 decilitra ulja
2 velike glavice crvenog luka
7-8 paprika
4-5 kavada / paradajza
1 česma saransaka (po želji)
kašikica soli
biber
mješavina začina

Priprema
Na ulju propržite sitno sjeckani luk i saransak oko 5 minuta na jačoj vatri, dodajte papriku isjeckanu na kockice i pržite još 10 minuta. Nakon toga dodajte paradajz isječen na četvrtine i šolju vode te pržite još 25 minuta. Vode dodavati po potrebi.

Posluživanje
Sataraš „voli“ mileram, pavlaku, sir…

Napomena
U sataraš mnogi vole dodati fildžan riže.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • Povećanje minimalca za 2.7 posto!

  • Nova Kort vikend akcija 19-21.12.

  • Turčin ulazi u historiju ski-skokova

  • Ruska baklava

  • Otvoren novi most u Donjoj Jasenici

SB Banner 1

■ Povezano

  • Ruska baklava

  • Ukusno i brzo/Musaka

  • Bosanski lonac

  • Smokvara