Sataraš – vrhunac ljetne trpeze

115088
Sastojci:
1/2 decilitra ulja
2 velike glavice crvenog luka
7-8 paprika
4-5 kavada / paradajza
1 česma saransaka (po želji)
kašikica soli
biber
mješavina začina
Priprema
Na ulju propržite sitno sjeckani luk i saransak oko 5 minuta na jačoj vatri, dodajte papriku isjeckanu na kockice i pržite još 10 minuta. Nakon toga dodajte paradajz isječen na četvrtine i šolju vode te pržite još 25 minuta. Vode dodavati po potrebi.
Posluživanje
Sataraš „voli“ mileram, pavlaku, sir…
Napomena
U sataraš mnogi vole dodati fildžan riže.
(Mostarski.ba)
Podijeli:

CBBiH podsjeća: Rok za zamjenu novčanica izdatih od 1998. do 2009. do kraja ove godine

Udruženja žrtava o veličanju ratnih zločinaca na Palama: Šta radi Tužilaštvo BiH?

Delegirane sudije za mečeve Kupa BiH

Grad Mostar: Javni poziv za poljoprivredne proizvođače

Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena




