Sataraš – vrhunac ljetne trpeze

115088
Sastojci:
1/2 decilitra ulja
2 velike glavice crvenog luka
7-8 paprika
4-5 kavada / paradajza
1 česma saransaka (po želji)
kašikica soli
biber
mješavina začina
Priprema
Na ulju propržite sitno sjeckani luk i saransak oko 5 minuta na jačoj vatri, dodajte papriku isjeckanu na kockice i pržite još 10 minuta. Nakon toga dodajte paradajz isječen na četvrtine i šolju vode te pržite još 25 minuta. Vode dodavati po potrebi.
Posluživanje
Sataraš „voli“ mileram, pavlaku, sir…
Napomena
U sataraš mnogi vole dodati fildžan riže.
(Mostarski.ba)
Podijeli:
Hercegovačka turneja: Nakon Mostara i Stoca Bećirović posjetio Čapljinu
Usvojena Rezolucije o zaštiti civila, humanitarnoj pomoći i slobodi medija u Palestini
U Federalnom tužilaštvu formiran predmet zbog prodaje državne imovine u Stocu
Posušje od FS BiH traži izuzeće sudaca za utakmicu sa Zrinjskim
Sarajevo: Održan okrugli sto povodom 120 godina od rođenja akademika Hamdije Ćemerlića