Škemba – il’ je volite il’ ne volite

Činjenica je da škembiće, u Mostaru škemba, (tripe, tripice, fileki), ili volite ili ne volite. Retki su ravnodušni prema njima, a dobro skuhani i pripremljeni škembići se rijetko kome ne dopadaju. Dakle, ako ih ne volite to samo znači da još uvek niste probali stvarno dobre škembiće.
Sastojci:
pola kilograma opranih, skuhanih i isjeckanih škembića,
1/2 kg crnog luka,
3-4 česme saransaka
2 mrkve
majdonos
2 paradajza
krompir
2 vrhom pune kašike dimljene crvene paprike
3-4 lovorova lista
celera
so i biber
Priprema:
Kuhajte izrezane posoljene škembiće sa lovorovim listom i biberom oko 30 minuta.
Napravite zapršku, dodajte crvenu suhu papriku i sve sastavite. Izrežite krompir na kockice i dodajte čorbi.
Da bi čorba bila kisela možete staviti limunov sok ili sirće.
(Mostarski.ba)
Špago: Ako Vijeće ministara uskoro ne postigne dogovor, BiH bi mogla ostati bez 400 miliona KM
Rudaru i Veležu sudiće Armin Kukić iz Bugojna
Mirni mimohod majki Srebrenice i Podrinja u Tuzli
Bećirović u Stocu: Nedopustiva je diskriminacija Bošnjaka
Slovenija uvela sankcije i zatvorila vrata Miloradu Dodiku