Škemba – il’ je volite il’ ne volite

115601

Činjenica je da škembiće, u Mostaru škemba, (tripe, tripice, fileki), ili volite ili ne volite. Retki su ravnodušni prema njima, a dobro skuhani i pripremljeni škembići se rijetko kome ne dopadaju. Dakle, ako ih ne volite to samo znači da još uvek niste probali stvarno dobre škembiće.

Sastojci:

pola kilograma opranih, skuhanih i isjeckanih škembića,
1/2 kg crnog luka,
3-4 česme saransaka
2 mrkve
majdonos
2 paradajza
krompir
2 vrhom pune kašike dimljene crvene paprike
3-4 lovorova lista
celera
so i biber

Priprema:

Kuhajte izrezane posoljene škembiće sa lovorovim listom i biberom oko 30 minuta.

Napravite zapršku, dodajte crvenu suhu papriku i sve sastavite. Izrežite krompir na kockice i dodajte čorbi.

Da bi čorba bila kisela možete staviti limunov sok ili sirće.

(Mostarski.ba)

Podijeli:
Ispod clanka banner
  • CBBiH podsjeća: Rok za zamjenu novčanica izdatih od 1998. do 2009. do kraja ove godine

  • Udruženja žrtava o veličanju ratnih zločinaca na Palama: Šta radi Tužilaštvo BiH?

  • Delegirane sudije za mečeve Kupa BiH

  • Grad Mostar: Javni poziv za poljoprivredne proizvođače

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

SB Banner 1

■ Povezano

  • Gurabije, kolači koji mirišu na stara vremena

  • Tulumbe

  • Prijedlog za desert: Dobre stare hurmašice

  • Krzatma – mesna rapsodija trpeze